Bandırma´nın beyefendisi

Bandırma´nın beyefendisi

Bandırma´nın eski futbolcusu Edip Volkan: ?Bir zamanlar futbolun kalbi Bandırma´da atıyordu?

Bandırma´nın eski başarılı işadamlarından, eski futbolcularından Edip Volkan, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´nin konuğu oldu. Volkan, ?Atatürk, her dönemde ışığıyla ülkemize yol gösteriyor. Ben, Atatürk´le hiç karşılaşmadım ama babam Emin Bülent Volkan, gördüğü Atatürk´ü, ?Gözlerinin içine bile bakamazsınız´ diye anlatırdı? dedi.

Hâlen 92 yaşında bulunan Volkan, Bandırma´nın eski spor dönemiyle ilgili bilgi verirken şunları söyledi:

?1922 yılında kurulan Bandırma İdmanyurdu´nda futbol takımında, santrahaf mevkiinde forma giydim. O yıllarda Haydarpaşa Lisesi öğrencisiydim. Daha sonra 1952 yılında, o dönemin çok ünlü amatör kulüplerinden Bursa Acar İdman´a, o zaman için çok iyi para olan 500 lira karşılığında geçtim. O yıl Acar İdman, Helsinki Olimpiyatları´na katıldı. Ben, sakatlığım nedeniyle bu olimpiyatlara katılamamanın üzüntüsünü hâlâ yüreğimde duyarım. Acar İdman´dan Bandırma´ya gelerek kısa bir süre Marmara takımının formasını giydim. Daha sonra Balıkesir kulübü 6 Eylül´e bin liraya transfer oldum. Yine o dönemde Bandırma´da deniz sporları da çok gelişmişti. Ben de kürek sporuyla da uğraştım. Şarpilerde spor yaptım. O dönemde Başbakan olan Celal Bayar, sahil kentlerine gönderdiği şarpilerle bu spora büyük destek vermişti.?

Bandırma´da çok güzel bir gençlik dönemi yaşadığını vurgulayan Volkan, ?Bizim dönemimizdeki futbol tutkusu, her çeşit maddi çıkardan uzak, tamamıyla renk aşkıydı. Bandırma´da da çok kaliteli futbolcular vardı. Aklıma ilk planda Şoti Remzi, Seracettin Kırklar, Çetin Zeybek, Çalım İzzet, Davut Osman, Fehmi Üretmen geliyor. Tabii ki daha çok futbolcu var. Hepsini şu anda sayabilmem mümkün değil.  Şimdi her şey paraya döndü. Büyük kulüpler, altyapılarına önem vermek yerine astronomik ücretlerle yabancı oyuncu transfer ediyorlar. Üstelik bu oyuncular da kalitesiz? dedi.

/resimler/2018-11/8/1537115772406.jpg

            SPORTEKS MAĞAZASI

Bandırma´ya açtığı Sporteks mağazasını yıllarca işleterek kaliteli kumaş satan Edip Volkan, o yılların Bandırma ticaretini şöyle değerlendirdi:

?Sporteks kumaş mağazasını 1959 yılında açtım. Türkiye, o zaman esnaf ülkesiydi. Bandırma da, iş ve ticaret açısından çok gelişmişti. Bandırma çarşısı, yalnız Bandırmalılar için değil, bölgemizdeki ilçeler olan Susurluk, Manyas, Gönen ve Erdek´in de pazarıydı. Hele hele kumaş ticareti, çok asil bir ticaret konumundaydı. Çok az sayıdaki eczane gibiydi. Kumaş ticaretindeki başarımı,  müşteriyle güler yüzle, nezaketle ve saygıyla iletişim kurmama bağlıyorum.?

/resimler/2018-11/8/1537555460829.jpg

            İL OLMALIYDIK

Bandırma´nın, yıllardır il olma özlemi içinde yanıp tutuştuğuna dikkati çeken Volkan, şöyle konuştu:

?Hiç unutmuyorum. Adnan Menderes, başbakanlığı döneminde Bandırma´ya gelmişti. O dönemde Bandırma´da, il olma konusunda büyük beklenti vardı. Binlerce Bandırmalı, gece yarısına yakın bir saatte cumhuriyet alanında bekledi. Ancak Menderes, alanda yaptığı konuşmada il konusuna hiç girmeyerek Bandırmalılar üzerinde büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Bandırma´nın bugüne kadar neden il olmadığını anlayamıyorum.?  Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Bandırma beyefendisi
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false