Bandırma’nın bir skuter’i, eksikti!

Bandırma’nın bir skuter’i, eksikti!

Skuter de Bandırma trafiğine çıkacak

Bandırma trafiğinin yoğunluğuna skuter de girmek için gün sayıyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü(UKOME), 30.11.2022 tarih ve 405 numaralı kararıyla, Bandırma’da kullanılmak için kiralık(paylaşımlı) e-skuter uygulamasına izin ve onay verdi.

Buna göre, 5 ayrı firmaya, 161’er adet olmak üzere verilen toplam 809 adet e-skuter, yakında Bandırma’nın cadde ve sokaklarında adeta cirit atmaya başlayacak.

 

BÜYÜKŞEHİRLERİN BAŞINA BELA OLMUŞTU

Son dönemlerde, İstanbul başta olmak üzere bazı büyükşehirlerde gerçekleşen e-skuter uygulamasının yarattığı sorunlar, televizyon ve gazete haberlerinde sık sık haber olarak yer alıyor. Vatandaşların, skuter’e binerek gideceği yere ulaşmasının ardından aracı, en yakın e-skuter parkına bırakmasına dayalı uygulama, pratikte kullanışlı gözükmesine karşın çok sayıda ölümlü kaza, dikkatleri çekiyor.

 

BANDIRMA’NIN TRAFİK KEŞMEKEŞİ

Bu arada, zaten yıllardan beri cadde ve sokakları trafik yoğunluğu ve keşmekeşi içinde bulunan Bandırma’ya 89 adet e-skuter’in de girmesinin trafiğe yeni bir yük getireceğine işaret ediliyor. Ayrıca, Bandırma’nın cadde ve sokaklarının genelde yokuşlu olmasının da ilçede e-skuter uygulamasına elverişli bulunmadığına dikkat çekiliyor.

Vatandaşlar, bu uygulamaya izin ve onay veren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı UKOME’nin, Bandırma’yı hiç düşünmediğini öne sürerek, “Büyükşehir Belediyesi, Bandırma’nın trafik sorunlarını çok iyi bilmesine karşın, 809 e-skuter’i, ilçenin trafiğine sokması, sadece kendisine gelir sağlamak içindir” diyorlar.



Ömer BAYKALA
7.02.2023 16:31:31
Gayet güzel 7.5 liraya merkezden belediyeye kurtuluruz.Türkiyenin hiç bir yerinde bu fiat yok mesela...

Anahtar Kelimeler: Bandırma’ skuter’ eksikti!
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı