Bandırma`nın BOK kokusu Haber Türk`e manşet oldu

Bandırma`nın BOK kokusu Haber Türk`e manşet oldu

Ajansların geçtiği çevre olumsuzluğunu manşetlerine taşıyan Haber Türk gazetesi,Vilayet namzedi, Çağdaş kent Bandırma`yı dünya ya BOK kokusuyla tanıttı





.                                                                Haber TÜRK   .
5 bin dana limanda kaldı !
Meksika`dan ithal edilen 5 bin besi danasının, sağlık sertifikaları kurallara uygun hazırlanmadığı için bir haftadır Bandırma Limanı`nda bekletiliyor.

Hayvanların bir bölümünün telef olduğu iddia ediliyor. İthalatı yapan Hunland firmasının, hayvanlara ilişkin sağlık sertifikalarını Meksika`dan aldığı, ancak Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`nın maktu olarak hazırlanmış sağlık sertifikasını doldurarak onaylatmadığı bu sebeple de hayvanların Türkiye`ye girişine izin verilmediği belirtiliyor. Bakanlık yetkilileri ise, sağlık sertifikası olmayan tek bir hayvanı bile Türkiye`ye alınamayacağını savunuyor.
Bir haftadan beri Bandırma Limanı`nda bekletilen hayvanlardan bir bölümünün telef olduğu, bekleme süresi uzadıkça telef olan hayvan saysının artmasından endişe ediliyor.
Türkiye`nin değişik bölgelerinden Bandırma`ya giderek ithal edilen hayvanlardan satın almak isteyen besiciler de Bandırma`da sağlık sertifikası sorununun çözülmesini bekliyor. Besiciler, geçtiğimiz günlerde Balıkesir`de yapılan ve telef olan inekleri yaşıyor gibi göstererek devletten destek alanlara yönelik yapılan operasyon nedeniyle yetkililerin aşırı hassas davrandıklarını iddia ediyorlar.
Konuyla ilgili açıklama yapan Bandırma Tarım İlçe Müdürü Sefa Uyar ise  4 firmanın Meksika`dan ithal ettiği 5 bin adet büyükbaş hayvanın gemi kaptanının hayvanlara ait pasaportları Meksika`da unutmasından dolayı 9 günden beri ilçe limanından tahliye edilemediğini söyledi. Uyar, 5 bin büyükbaş hayvana ait pasaportların bu hafta içinde Meksika`dan Bandırma`ya getirilmesinin beklendiğini sözlerine ekledi.
Limanda bekleyen Wardeh adlı dana yüklü gemiden ise etrafa rahatsız edici kokular yayılıyor.





demokrat58
18.05.2012 11:01:01
Bu tür haberler ne kadar yakışıksız.Bunlarla mı gündeme gelmeliydik.Çok yazık...

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli