Bandırma’nın en eski ikinci mahallesi

Bandırma’nın en eski ikinci mahallesi

Sunullah Mahallesi Muhtarı Şener Arabacılar: “Pazartesi pazarımızı geri istiyoruz”

Sunullah Mahallesi Muhtarı Şener Arabacılar, muhtarların sorumluluklarını fazla, yetki ve haklarının kısıtlı olduğuna dikkati çekti.

Herhangi bir nedenle mahkemeye verildiklerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre yargılanmalarına karşın hakları söz konusu olduğunda bu kanunun dışında tutulduklarını belirten Arabacılar, çeşitli istek ve dileklerini dile getirdi.

Kuruluş tarihi açısından, Hacıyusuf Mahallesi’nden sonra Bandırma’nın en eski ikinci mahallesi olduklarına işaret eden muhtar Arabacılar, şunları söyledi:

“Muhtarlıkta dördüncü dönemimi yaşıyorum. Mahallemizin yaklaşık nüfusu 30 bin dolayında. Son seçimde 9 bin 800 seçmenimiz vardı. Mahallemizin şu anda en önemli sorunu, pandemi nedeniyle pazartesi pazarımızın, 17 Eylül Mahallesi’ndeki cumartesi pazarına kaldırılmasıdır. Arabası olan mahallemiz sakinleri, cumartesi pazarına gidiyorlar ama arabası bulunmayan, orta halli vatandaşlarımız, bu pazara gidemedikleri için marketlere mahkum oluyorlar. Yine mahallemizde, otobüs duraklarının kabinleri yok. Kanallarımızın eskiyen boruları değiştirilmeli. Halen tren yolunun geçtiği karayolumuza yeni bir düzenleme yapılmalı.”

Bandırmaspor’un başarılarından gurur duyduğuna da dikkati çeken Arabacılar, “Yıllar önce, Bandırma’nın iki eski amatör spor kulübü Marmara Gençlik ve İdmanyurdu Gençlik’in başarılarıyla gurur duyardık. Şimdi de Bandırmaspor’un başarılı olması bize gurur veriyor” dedi.

Arabacılar, Bandırma Belediyesi’nin kendilerine desteğinden memnun olduklarını, ancak aynı yaklaşımı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden göremediklerini sözlerine ekledi.  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Bandırma’ ikinci mahallesi
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli