Bandırma’nın gururu

Bandırma’nın gururu

“VAO Bodrum-Vocal Academy Of Opera”nın ortak kurucusu olmasının yanı sıra Türkiye’nin ilk sürdürülebilir etkinlik şirketi “Locall Events”in kurucusu olup deneyim küratörlüğünü de sürdürüyor.

Bandırmalı Melis Selçuk, başarılarıyla Bandırma’nın gururu oluyor.

1981 yılında, Bandırma’da doğan, 1999 yılında Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı Özel Lisesi’nden mezun olan Selçuk, “VAO Bodrum-Vocal Academy Of Opera”nın ortak kurucusu olmasının yanı sıra Türkiye’nin ilk sürdürülebilir etkinlik şirketi “Locall Events”in kurucusu olup deneyim küratörlüğünü de sürdürüyor.

Bandırma ve Erdek Arçelik Bayii Nedim Selçuk’un kızı olan Melis Selçuk, yaşamını Bodrum’da sürdürüp, iş için sık sık İzmir ve İstanbul’a gidiyor.

BODRUM’DA MUHTEŞEM FESTİVAL

Selçuk’un, kurucu ortağı olduğu VAO Bodrum Uluslararası Opera ve Müzik Sanatları Akademisi Festivali, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ve Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle, Çağdaş Holding’in ana sponsorluğunda, bu yıl da Bodrumlularla buluştu.

1-7 Temmuz 2022 tarihleri arasında gerçekleşen VAO Bodrum, festival kapsamında, geçen yıl olduğu gibi 2022 yaz sezonunda da dünyanın çeşitli ülkelerinden yükselen yetenekleri, profesyonel sanatçıları ve akademisyenleri sanatseverlerle Bodrum’da buluşturdu. Festival kapsamında operatik müzikal performanslar, Türkçe ve dünyaca ünlü aryalar, Bizet’in dünyaca ünlü eseri Carmen’in de yer aldığı operalar, farklı ülkelerden gelen profesyonel sanatçılar ve genç yetenekler tarafından icra edildi.

Vocal Academy of Opera Bodrum Uluslararası Opera ve Müzik Sanatları Akademisi Festivali, bu yıl daha fazla sayıda kişiyle buluşabilmek için Bodrum’un farklı noktalarını seçti. Etkinlikler, tarih ve doğanın kenti Bodrum’un birbirinden farklı sahnelerinde düzenlendi. Program kapsamında Giovanni Battista Pergolesi’nin ünlü operası La Serva Padrona, Karia Hotel’de sahnelenirken, farklı ülkelerden gelen sanatçıların seslendirdiği operatik müzikal performanslar, Milta Marina Sguare ve Midtown Alışveriş Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Festival, Georges Bizet’in merakla beklenen dünyaca ünlü operası Carmen’in Heredot Kültür Merkezi’nde iki gün üst üste sahnelenmesiyle sona erdi.

BODRUM’UN İLK VE TEK ULUSLARARASI FESTİVALİ

“Vocal Academy Of Opera Bodrum”, dünyanın dört bir yanındaki geleceğin opera sanatçılarına hem eğitim ve sahne deneyimi sunmak hem de kültürlerarası öğrenmeye katkı sağlamak amacıyla İtalya’nın Orvieto kentinde, 2019 yılında kapılarını açtı. 2021 yılında, Bodrum’da, Türkiye’nin ilk ve tek Amerikan yaz opera okulu olarak dünyanın çeşitli ülkelerinden yükselen yeteneklere dünyaca bilinen öğretim üyelerinden ses ve enstrüman eğitimi, koçluk ve oyunculuk dersleri alma olanağı sundu. Katılımcılara sahne deneyimi kazandırmak, kültürlerarası diyaloga, sanatın gelişimine ve operanın daha geniş kitlelerce bilinirliğine katkı sağlamak amacıyla Bodrum’un ilk ve tek uluslararası opera festivaline imza attı. Türkiye’nin kültürel zenginliğinden, Bodrum’un ilham verici güzelliğinden ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sanat vizyonundan etkilenen “Vocal Academy Of Opera Bodrum Uluslararası Opera ve Müzik Sanatları Akademisi Festivali”, Bodrum’da, 1-7 Temmuz 2022 tarihleri arasındaki programıyla büyük ilgi gördü. Operayı herkesin seveceği konuma getirmek için yenilikçi bir bakış açısıyla sahnelemeyi sürdüren “Vocal Academy Of Opera”nın Bodrum günleri vatandaşların ilgisini çekti.

ZEYNEP ORAL’DAN ÖVGÜ

Öte yandan, Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Zeynep Oral, yazısında “Vocal Academy Of Opera”nın bu yıl ikincisi düzenlenen Bodrum Festivali’ni kaleme aldı. Oral, yazısında Melis Selçuk’tan da övgüyle söz etti. Oral, “Uluslararası Opera ve Müzik Akademisi Bodrum’da: Yükselen Yıldızlardan Aryalar…” başlıklı yazısında, “Organizasyonun başında girişimci ortaklardan Melis Selçuk var” dedi.

MELİS SELÇUK KİMDİR

VAO Bodrum’un ortak kurucusu ve genel müdürlüğünü Bandırmalı Melis Selçuk yapıyor.

Selçuk, lisans eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi, “Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi” bölümünde, yüksek lisans derecesini ise burs ödülüyle İtalya’da, Politecnico Di Milano Üniversitesi’nde, “Marka Deneyimi Yönetimi” üzerine tamamladı.

Pazarlama, satış ve stil editörlüğü alanlarındaki kurumsal deneyimlerinin ardından, Milano’da ve Türkiye’de alanının öncüleri ile projeler gerçekleştirerek, projeleri ulusal ve uluslararası medyada yer aldı. Çeşitli markalara deneyimsel ve sürdürülebilir pazarlama danışmanlığı veren Melis Selçuk, New York merkezli “Guidepoint Advisosr Expert Net Work” ve “ALCI(Uluslararası İmaj Danışmanları Derneği)” üyesidir.

Aldığı eğitim ve sertifikalardan bazıları İtalya’da, Toronto Üniversitesi’nde, “Akademik Eğitim” ve Yeditepe Üniversitesi”nde “NLP-Neuro Linguistic Programming”tir.

Melis Selçuk, “VAO Bodrum-Vocal Academy Of Opera”nın ortak kurucusu ve genel müdürlüğünün yanı sıra, Türkiye’nin ilk sürdürülebilir etkinlik şirketi olan “Lo cally Events”in de kurucusu ve deneyim küratörüdür. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Bandırma’ gururu
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu