Bandırma`nın İsrail Sazanı Afrika yolunda

Bandırma`nın İsrail Sazanı Afrika yolunda

-Osman Kocaman: ‘' - 2012 yılında, Irak ve Afrika'ya toplam 3 bin ton İsrail Sazanı ihraç etmeyi plânlıyoruz.''



Bandırma
'da bulunan Kocaman Balıkçılık İthalat ve İhracat Limited Şirketi, Irak'ın ardından, Afrika'ya da İsrail Sazanı ihraç edecek.


Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Osman Kocaman, 2011 yılında 16 milyon dolar, Akua Kocaman şirketinden ise 15 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını vurgularken, şunları söyledi:

2012 yılı hedefimizi ise geçen yıla göre yüzde 10-15'lik artış gerçekleştirmek şeklinde belirledik. Bu yıl içinde, 3 bin tonluk soğuk hava tesisi yapacağız. 2012 yılında yağacağımız tüm yatırımların tutarı 1 milyon dolardır. Şirketimiz, 2011 yılı verilerine göre, balıkçılık sektöründe, Balıkesir ilinde en çok istihdam yaratan ilk 10 kuruluş arasında yer almıştır. Şu andaki personel sayımız 300'ü aştı. Ayrıca Bilecik'teki Kocaman Kamargo Şirketi'nde 75 kişi çalışıyor. Önümüzdeki dönem, iç piyasaya yönelik pazarlamamızda artışın yanı sıra ihracatta da yeni pazarlarla buluşacağız.Irak'a, Manyas Gölü'nden İsrail Sazanı ihraç ediyorduk. 15 Haziran 2012'de başlayacak olan yeni sezonda, Afrika'ya da İsrail Sazanı ihraç etmeye başlayacağız. 2012 yılında, Irak ve Afrika'ya toplam 3 bin ton İsrail Sazanı ihraç etmeyi plânlıyoruz.”

Deniz ve kara salyangozu ihraçlarının da sürdüğünü, Bulgaristan'dan aldıkları salyangozları işleyerek, Avrupa Birliği(AB) ülkelerine sattıklarını belirten Kocaman, Bilecik'teki tesislerimizde işlediğimiz salyangozları, AB ülkelerinin yanı sıra Japonya'ya da satıyoruz. 2012 yılının sonuna dek, bu ülkelere toplam 60 milyon adet tereyağlı salyangoz satmayı hedefliyoruz” diye konuştu.









Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı