Bandırmaspor Kulübü Başkanı Mehmet Kılkışlı'nın acı günü

Bandırmaspor Kulübü Başkanı Mehmet Kılkışlı

Bandırma'nın yetiştirdiği tanınmış futbolcularından Mustafa Kılkışlı, yaşamını yitirdi





Bandırma'nın yetiştirdiği tanınmış futbolculardan Mustafa Kılkışlı (Eşekçi 88), yaşama vedâ etti.

Futbola
1941 yılında başlayıp, 1962 yılına dek futbolculuk yaşamını sürdüren Kılkışlı, Bandırma İdmanyurdu Gençlik, Kayseri Karagücü ve Balıkesir Karagücü formaları altında mücadele etti.
Bandırma İdmanyurdu Gençlik takımının yıllarca kaptanlığını da yapan Kılkışlı, futbolu bırakmasının ardından, Bandırmaspor Kulübü'nün kurulduğu 1965 yılından başlayarak, 12 yıl süreyle bordo-beyazlı kulübün genel sekreterlik görevini yürüttü.
Teknik direktörlük diploması da bulunan Mustafa Kılkışlı, aynı zamanda uzun yıllar Bandırma'nın sosyal yaşamına da katkılar sağlamış, 1975-2005 yılları arasında Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Meclisi'nde görev yapmış, Kızılay Bandırma Şubesi Yönetim Kurulu'nun yanı sıra çeşitli sivil toplum örgütlerinde de görevler üstlenmişti.

Bandırma dışında da geniş bir çevresi bulunup, Bandırmaspor Kulübü Başkanı Mehmet Kılkışlı'nın babası olup, Bandırma'da Eşekçi” lakâbıyla tanınan Kılkışlı'nın, tedavi gördüğü Balıkesir Devlet Hastanesi'nde yitirmesi, Bandırma'da üzüntü yarattı.
Neşeli ve esprili konuşmalarıyla tanınan Kılkışlı, yarın Bandırma'da toprağa verilecek.



Adı Bandırma ile özdeşmiş Namı değer Eşekçi (Mustafa Kılkışlı) bir asra yakın  yaşamı kitaplara konu olmuş fıkra gibi dilden dile anlatılacak.


Ticaret odasında uzun soluklu meclis üyesi olarak görev yaptı. 







irfan aydınoğlu
3.03.2012 09:14:30
Rahmetli babamın çok samimi arkadaşıydı. Aynı zamanda Eşekçi Mustafa abimin otelini 25 yıl süre ile muayneha olarak kiralamıştı. Onun kadar nüktedan, neşe kaynağı birini dahatanımadım. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Geride kalanlarına Alşlah sabırlar versin..

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli