Bandırmaspor`a emek verenler `` Muhittin Kapçak ``

Bandırmaspor`a emek verenler `` Muhittin Kapçak ``

     

11.09.1933`te, Bandırma`da doğan Muhittin Kapçak, kentimizin yetiştirdiği önemli futbolcu ve teknik adamların başlarında yer alıyor.

Futbola Bandırma`da, Marmara Gençlik`te başlayan Kapçak, daha sonra Ankara Güneşspor formasını giydikten sonra yeniden Marmara Gençlik`e döndü. Ardından Bursa Güvenspor`a transfer olan Kapçak, 1958-1960 yılları arasında İstanbul Adalet, 1960-1966 yılları arasında da Beşiktaş forması altında mücadele etti.
Futbolu bıraktıktan sonra 1969 yılında teknik direktörlük diploması alan Muhittin Kapçak, 1969-1970 sezonunda Bandırmaspor Teknik Direktörlüğü görevine getirildi. 1970-1971 sezonunda Kırşehirspor`da görev üstlenen Kapçak, daha sonraki yıllarda da Balıkesirspor, Çanakkalespor ve 1. Türkiye Ligi`nde oynadığı dönemde Orduspor`da çalıştı.
Kapçak ile Bandırmaspor`da görev yaptığı dönemi konuşuyoruz. O dönem, Bandırmaspor`da, ağırlıklı olarak Bandırmalı çocukların görev aldığına dikkati çeken Kapçak, şöyle anlatıyor:
"Bordo-beyazlı kulüpte görev aldığım 1969 yılında, 13-16 yaş arası gençlerden oluşan `Yıldızlar` takımını oluşturmuştum. Hiç unutmuyorum, önce 100 kişinin başvurduğu bu takımı, sonradan 26 kişiye indirmek zorunda kalmıştım. Çoğunluğunu fakir aile çocuklarının oluşturduğu bu takımı, profesyonel takımın dışında, hiçbir ücret almaksızın çalıştırıyordum. Daha sonra uzun yıllar profesyonel takımımızın formasını giyip, kaptanlık da yapan Evrens Tarhan da, `Yıldızlar` takımından yetişmişti. Benden sonra bu takıma el atan çıkmadı ve kapandı gitti. "
O yıllarda, `Yıldızlar` takımına malzeme alacak parayı bile bulmakta güçlük çektiklerine işaret eden Kapçak, yine aynı dönem Bandırmaspor Genç Takımı`nın antrenörlüğünü yürüten Ergin Turumtay`ın, bir oyuncusunu Çanakkalespor`a satmasının ardından, kendisine verdiği 5 bin lirayla bu takıma malzeme almasını da hiç unutamıyor.
O yıllarda, futbolda sistemlerin yeni yeni çıkmaya başladığını, futbolcuların insani ilişkileri ve saygılarının çok yüksek olduğunu vurgulayan Kapçak, şu değerlendirmede bulunuyor:
"Günümüz futbolunda çok çeşitli sistemler var. Ancak ben, Türk Futbolu`nun iyiye gittiği kanısında değilim. Bu kadar çok ve genelde kalitesi düşük yabancı oyunculara kucak açıldığı düşünülürse, futbolumuzun bundan sonra da iyiye gitmeyeceğini tahmin ediyorum. Yine bugün, parası olan kulüp başkanlığı ve yöneticiliği yapıyor ve her şeyi bildiğini sanıyor."

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı