Bandırmaspor`a emek verenler ``İlhami Özsöyke`` (Ahbap İlhami)

Bandırmaspor`a emek verenler  ``İlhami Özsöyke`` (Ahbap İlhami)

         
1924 yılında Bandırma`da doğan İlhami Özsöyke(Ahbap İlhami), 1948 yılında kurulan 17 Eylül Kulübü`nün kurucu başkanlığını yapıp, 1993 yılına dek bu kulübün aralıksız başkanlık görevinde bulundu. 45 yıl süreyle kentimizin en eski amatör kulüplerinden 17 Eylül`de başkanlık görevini yürüten Özsöyke, kentimizdeki futbolun tarihini en iyi bilen isim olarak biliniyor.
1939-1940 yıllarında, Çınarlı Mahallesi`ndeki sahada Bandırma İdmanyurdu, Doğanspor, Birlikspor, Karacabey, M. Kemalpaşa ve Susurluk takımlarının katılımıyla "mıntıka maçları" yapıldığını vurgulayan Özsöyke, yine kentimizde o yıllarda "Aşağı Mahalle" ve "Yukarı Mahalle" olarak bilinen bölgelerin takımlarının iddialı maçlar yaptıklarını anlatıyor. Bandırmaspor Kulübü`nde 1975-1984 ve 1982-1983 yıllarında yöneticilik görevlerini üstlenen Özsöyke, şunları söylüyor: "Biz, yöneticilik dönemimizde öncelikle Bandırmalı çocuklarımıza önem verdik. 1982-1983 yıllarında Bandırmaspor`un ilk onbirinde Bandırmalı çocuklardan Evrens Tarhan, Muzaffer Gür, Kenan(Pali Kenan), Nejat ve Turgay yer alıyordu. Kulübün parası ve hiçbir geliri yoktu. Tek gelir kaynağımız `Ölüm Pasajı` olarak bilinen yer ile Ramazan ayında bingo`dan gelen paraydı. Deplasmanlara gitmek için otobüs parası bile bulamazdık. Buna paralel olarak çoğu kez, Bursa`da çalışan Bandırmalı otobüsçü Fehmi`den yardım ister, onun otobüsüyle deplasmanlara giderdik." Bandırmaspor`un, Bandırma doğumlu gençlerin ağırlıklı olduğu kadroyla mücadele etmesinin öneminin altını çizen Özsöyke, "Bandırmalı futbolcu, maçını oynadıktan sonra evine dönüyor. Başarısız sonuçlarda `mahalle baskısı`nı çok fazla hissettiğinden, hem kendisi başarısız olmamak için büyük çaba harcarken, hem de takımda bulunan diğer arkadaşlarını çok daha iyi motive ediyor. Bizim, kendi çocuklarımızla başta Denizlispor olmak üzere çok güçlü takımların yer aldığı 2. Türkiye Ligi`nde ayakta kalabilmemizin en önemli sırrı işte budur" diye konuşuyor.
Bandırmaspor`da görev yaptığı süre içinde çalıştığı teknik direktörler içinde en çok Muhittin Kapçak ve İzmirli Erkan Velioğlu`nu beğendiğini vurgulayan Özsöyke`nin unutamadığı anılar arasında ise Mustafa Zandal`ın(Tank Mustafa) kendisine verdiği "Ölümümden sonra cenazemi kale direğinin altından geçirdikten sonra defnedin" vasiyetini yerine getirmek olduğunu belirtiyor.
 


Efe Jandal
13.03.2012 20:11:30
Dedem benim, Ruhun Şad Olsun.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı