"Bandırmaspor´un hamlesi doğru."

Zeyyat Saygın sordu, son milli Süleyman Takunyacı yanıtladı.

Bandırmaspor´da transfer takvimi öncesi yapılması gereken genel kurulun çoğunluk sağlanmadığı için 29 Haziran´a kalması transfer zafiyeti yaşanacağı kaygısı gündeme taşırken, Bu anlamdaki kaygılara tercüman olacak son milli oyuncumuz eski sportif menajer Süleyman Takunyacı ile spor editörümüz Zeyyat Saygın konuştu.

Saygın sordu, Takunyacı yanıtladı.

Nasıl bir yönetim, olmalı? Yönetici nasıl olmalı? Sadece para yeterli mi?  Nasıl bir takım olmalı? Altyapıdan niye oyuncu yetişmiyor?

/resimler/2017-5/31/2241078641782.jpg

Takunyacı;

?Dursun Mirza ciddi bir sorumluluk aldı, verdiği mesaj önemli, Bandırmaspor´un dibe vurduğu bir anda böyle bir mesaj vermesi doğru hamle.?

?Başkan doğal olarak bu ligi kabullenemiyor, bu nedenle dünkü konuşmasında hedefini koydu.?

?Kongre bir ay sonra kafasında geç kalınmayacak bir ortam hazırlamış, Mustafa Hoca ile devam edecek.?

?Türkiye de sadece bizde değil, yönetim kurullarındaki handikap tüm kulüplerde var. Her yönetici yönetime seçildikten sonra kendisini 50 yıllık yönetici sanıyor. Siz 50 yıl uğraşıyorsunuz, karşınıza biri geliyor, futbolu sizden daha iyi bildiğini iddia ediyor. Futbol kulüplerinde en büyük sorun yönetim kurullarıdır. Avrupa da falan ciddi kulüplere bakalım, bir sportif direktör vardır, Hocası vardır, Kulüp Başkanı vardır. Dördüncü şahsı kimse tanımaz.? Diyen Takunyacı, yönetimdeki sayısal yeterliliğin kalan isimlerinin proje, fikir veya para bulacak yeterliliğe sahip olmadıklarını vurguladı.

Böyle olunca da didilen deplasmanda otellerde yemek yemekten öte geçmeyen bu isimlerin ısrarcılığını anlamadığını söyledi.

Takunyacı, ?Yönetimde olmanın bir nedeni olmalı, kısaca yönetimler semboliktir. Bir futbol kulübü 13-15 kişi ile yönetilmez.?

?Benim elimde yetki olsa Bandırmaspor yönetimini 5-6 kişiye düşürürüm. Orada ne kadar çok insan olursa teknik insanların önü o kadar kapanır, işi zorlaşır.?

?Federasyon kartını takan idareci sahanın içinde, soyunma odasının önünde, koridorlarda dolaşıyor. Ne yapıyorsunuz orada? Çoksanız ya tribüne??

?Başkan Erhan Elmastaş, samimi bir adamdı, çıktı tribüne maçını izledi, bazen heyecanlandı, hasta oldu.  Para gücünü elinde bulunduranlar onun önüne bilgiyi koymak zorundalar. Sadece para yetmez, yetse o zaman sürekli aynı takımlar şampiyon olurdu.?

?Futbol soyut bir oyun güçsüzün güçlüyü yenebildiği tek oyun, İstediğin kadar paran olsun, aklın yok, bilgin yok nasıl olacak bu iş.?

?Hayat beklentilere göre çözüm üretmektir. Futbol da beklentilerin karşılanması ile mümkün, Başkan Mirza´nın dediği gibi ?Arkadaşa bakıp döneceğiz.? Demek şu demek, ?Biz play off, play moff düşünmüyoruz. Doğrudan çıkmak istiyoruz.?  O halde direk çıkacak bir takım yapacaksın. BU olur mu? Olmaz tabii? Bunun için çok iyi oyuncular aldık, yine olmaz? Takım ruhunu, birlikte oynama ahlakını, kolektif oyun anlayışını geliştirmeden olmaz.?

?Dünyanın en iyi futbolcularını al yine olmaz. Burada yekpare bir bütünlük gerekiyor.?  Diyen Takunyacı, Onursal Başkan Mirza´nın konuşmasını futbol adamlığı dili ile çözümledi ve Bandırmaspor´un yol haritasını doğru yorumladığını söyledi.

Spor editörümüz Zeyyat Saygın ile son milli Süleyman Takunyacı´nın bordo beyazlı camianın yüreğine su serpecek bu röportajı bir solukta izleyeceksiniz.

Dahası ve hepsi Zeyyat Saygın ile Süleyman Takunyacı´nın bu röportajında izleyin, izletin.

/resimler/2017-5/31/2241416611330.jpg

 

/resimler/2017-5/31/2247129586510.jpg



Anahtar Kelimeler: Bandırmaspor hamlesi doğru
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli