Bandırma´ya bir OSB daha

Bandırma´ya bir OSB daha

Bezirci-Beyköy arasına yeni Organize Sanayi Bölgesi geliyor

Bandırma sınırları içinde kurulacak olan ?Marmara Ana Metal ve Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi?nin ilk adımı yapıldı.  ?Marmara Ana Metal ve Makine Sanayicileri Derneği?nin girişimleri ile Bandırma´ya bağlı Bezirci ve Beyköy mahalleleri civarında, metal ve makine sanayi kapsamında faaliyet yürütmek üzere kurulması plânlanan Organize Sanayi Bölgesi´nin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı´na yapılan başvuru sonuçlanırken, belirlenen 220 hektar alan üzerinde yer seçimi yapıldı. Buna paralel şekilde de Bandırma Kaymakamlığı´nda bölge için ilk müteşebbis heyet toplantısı gerçekleşti.

Kaymakam Günhan Yazar´ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Dursun Mirza, Balıkesir Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk, bölgeye yatırım yapmak isteyen sanayi kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Marmara Ana Metal ve Makine İhtisas Bölgesi´nde kuruluş çalışmaları süren projenin kurucuları arasında Balıkesir Valiliği´nin % 6, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin % 12, Bandırma Belediyesi´nin % 6, Balıkesir Sanayi Odası´nın % 6 ve Marmara Ana Metal ve Makine Sanayicileri Derneği´nin ise % 70 payı bulunuyor.

Bölgede, ana metal sanayi, fabrikasyon metal ürünleri imalatı, bilgisayarların, elektronik ve optik imalatı, elektrikli teçhizat, başka yerde sınıflandırılmamış makine ve teçhizat sanayi, motorlu kara taşıtı, treyler(römork) ve yarı treyler(yarı römork) imalatı ve diğer ulaşım araçlarının imalatının yapılacağının yapılacağı belirtildi.

Müteşebbis heyet toplantısından önce basına bir açıklama yapan Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, ?Ülkemizde şu anda ekonomik kriz tellallığı yapanlar var. Bugün yapacağımız bu toplantı, bölgemize yatırım yapmak isteyen işadamlarının geleceğe güvenle bakışını göstermektedir.? dedi.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza da konuşmasında, yaklaşık 3-4 yıllık bir sürecin ardından, Bandırma-Gönen yolu üzerinde, Bezirci-Şirinçavuş arasında, 220 hektar alanın 2200 dönümlük alanında Organize Sanayi Bölgesi kurulacağını vurgularken, şunları söyledi:

?Ülkemizin gelişmesi için daha çok üretmemiz, istihdam yaramamız gerekiyor. Bunun yolu da daha çok yatırım yapmaktan geçer. Ancak endişelerimiz de var. Biz, toprağımızın, havamızın, suyumuzun kirlenmesini istemiyoruz? dedi.

Müteşebbis heyet adına konuşan yatırımcı, ATAK Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin Çay da şu düşüncelere yer verdi:

?Buraya yatırım yapacak kuruluşlar olarak biz yalnız çevreye değil, kendimize karşı da duyarlı olacağız. Biz de belediye başkanımız gibi havayı, suyu, toprağı kirletmeme kararlılığındayız. Bu yatırımlar için süreci bugün başlatıyoruz. Türkiye´nin en büyük yatırımını gerçekleştireceğiz. Türkiye´nin en büyük istihdam ve ihracat bölgesi olacağız.?

Balıkesir Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk da konuşmasında şunları söyledi:

?3-4 yıllık bir hazırlık sürecinin ardından bu organize sanayi bölgesi için saha çalışması yaptık. 2200 dönümlük arazide demir-çelik ve makine üretimi yapılacak. Bu bölgedeki yatırımların Balıkesir ve Bandırma´nın ihracatına katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Biz de plânlı sanayileşme ve kentleşmeden yanayız. Sanayi kuruluşlarının toprağa, suya ve havaya zarar vermemesi için ilgili mevzuatımızı titizlikle uyguluyor ve süreci yakından izliyoruz.?

Toplantıya Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri olarak Yılmaz Özdemir ve Sabri Külcü de katıldı. Özdemir, ?Yeni kurulacak bu bölgenin hayırlı olmasını diliyorum? dedi.      Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Bandırma daha
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli