Bandırma´ya yeni Atatürk anıtı

Bandırma´ya yeni Atatürk anıtı

Adnan Menderes Meydanı´na yapılacak olan Atatürk Anıtı ile ilgili çalışmalar başladı.

Bandırma´da,  Bandırma Belediyesi tarafından Adnan Menderes Meydanı´na yapılacak olan Atatürk Anıtı ile ilgili çalışmalar başladı. İlk aşamada havuzu çevreleyen güller yerlerinden sökülerek başka alanlara ekiliyor. Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi, Mimar Cemal Adıgüzel, anıtla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

?Adnan Menderes Meydanı´nda Kurulu bulunan havuzun olduğu yere bir Atatürk anıtı yapacağız. Anıt, yaklaşık 2,5 metrelik bir kaidenin üzerine ve Son Kurşun Anıtımızın bulunduğu Ayyıldız Tepe´yi işaret eden bir şekilde olacak. Taban kaidesi masif mermerden yapılacak. Mermerler, Marmara Adası´ndan gelecek.?

/resimler/2018-10/25/1634014560196.jpg

Adıgüzel, ?İlçemizde zaten cumhuriyet alanında uzun yıllardır bir anıtımız var. İkincisi de Adnan Menderes Meydanı´nda olacak. Anıt için buradaki havuzu kaldırıyoruz. Bilindiği gibi fıskiye çalıştığında zaten havuzla ilgili çeşitli şikâyetler, sıkıntılar vardı. Bandırma, rüzgârlı bir yer. Fıskiye çalıştığında rüzgâr suları alıp, insanların üzerine götürüyordu. Dükkânların vitrinlerini kirletiyordu. Aynı zamanda bilhassa yaz aylarında içimde elektrik donanımı bulunan havuza çocuklar yüzmek için giriyorlardı. Çocuklar ve insanlar için sıkıntı olabilir diye düşündük. Havuzu kapatmakla hem bu sorunları çözmüş olacağız hem de burasını bir şekilde güzelleştirip,  gelecek kuşaklara kalacak bir Atatürk anıtı yapacağız? diye konuştu.

/resimler/2018-10/25/1634286279479.jpg



...
26.10.2018 08:48:14
ZEKAİ KAFAOĞLU DUYMASIN,ONU DA KALDIRIR !!!

Anahtar Kelimeler: Bandırma yeni Atatürk anıtı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli