Bandırma'ya kattığı değerler ile anıldı.

Bandırma

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinin kuruluş ayarlarını oluşturan Bandırma İktisadi İdari Bilimler fakültesi kurucu Dekanı Prof. Dr. Adem Çabuk vefatının12. gününde anıldı.

Gerçek o ki bu dünyadan hakka göç ettiğinizde yanınıza alıp götüreceğiniz hiçbir şey yok... Her şey geride bıraktıklarınız ile yaşama kattıklarınızın hatırlanmasından ibaret..

İşte bu anlamda belki Bandırma'da ilkkez Bandırma'ya kattığı hizmetlerden dolayı ardından hatırlanıp, anılan birisi oldu. Prof. Dr. Adem Çabuk...

Bandırma hareketli bir kent, her daim aksiyonel gündem ile yaşama ayak uydurmaya çalışan insanların toplum kalkınması adına hayata koydukları bir tuğladan ibaret..  Hareketliliği yanı sıra oldukça da gürültülü bir kent..

İşte bu aksiyonel yaşama ilmi ivme katmak adına bir avuç Bandırma sevdalısının kent eğitimine yüksek değer katma adına çıktıkları yolda, onlara ışık olan insandı Prof. Dr. Adem Çabuk..

Kamu gözlerini yumdu!... Ruhsatsız kaçak bir barakada başladı hikaye, Hikayenin başındaki isim oldu Prof. Dr. Adem Çabuk.. Günler günleri kovaladı ilk öğrenciler, İlk mezunlar onun istediği şekilde yoğruldu.... Bandırma İktisadi İdari Bilimler fakültesini kaçak bir barakadan alıp, Uluslararası aksiyona taşıyacak bilim adamları o kadrodan çıktı.

3 Temmuz 1992 tarih ve 3897 sayılı yasayla kurulan Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi zamanla bir biri ardına hayata kattığı yüksek okul ve diğer birimler ile “Geleceğe Açılan Köprü” misyonunu kentle örtüştürdü.

Bandırma İktisadi İdari Bilimler fakültesinin fabrika ayarları ile Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinin 23 Nisan 2015 tarih ve 29335 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 6640 sayılı Kanun ile kurulması sağlandı.

Bandırma'da 4 baraka sınıfla başlayan hareket bugün dünyaya açılan 22 bin öğrencisi ile "Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi" yercih edilen eğitim kurumları arasındaki yerini aldı.

İşte bu hareketin amiral gemisinin kaptanı elbette Prof. Dr. Adem Çabuk'tu hareketli kentin sakin yüzü, kaşlarını çatarak değil gülerek yaklaşımı ile geride bıraktığı hoşbir seda bugün geride bıraktığı ailesi ve sevenleri tarafından mütevazı bir program ile anıldı.

Prof. Dr. Adem Çabuk'un ardından gerek sivil hayattaki dostları, gerekse akademik yol arkadaşları onu anlatırken kaybetmiş olmanın burukluğunu yaşadı.

Mekanın cennet olsun Adem hoca... Işıklar içinde uyu....

Sevenleri onu bugün sitayiş ile yadetti.  

Bansiad kurucularından Ali Bor, yaptığı konuşmada Prof. Dr. Adem Çabuk'un Bandırma'ya kattıkları ile adının Onyedi Eylül Üniversitesi bünyesindeki bir yapıya verilerek anısının yaşatılması gerektiğini söyledi.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı