Bandırma'ya Kimyacı rektör

Bandırma

İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Prof. Dr. İsmail Boz Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete'de 4 üniversiteye rektör atandı. Üniversitemiz Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13. Maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2’inci, 3’üncü ve 7’inci maddeleri gereğince Prof. Dr. İsmail Boz atandı.

Yeni Rektör Prof. Dr. İsmail Boz, 1966 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Lisans eğitimini (1987) İstanbul Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Kimya Mühendisliği Bölümü’nde;  yüksek lisans eğitimini (2010) Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nde, doktora eğitimini (1993)  ise Milli Eğitim Bakanlığı yurt dışı doktora bursları ile Imperial College of Science, Technology and Medicine’da (Londra Üniversitesi, Kraliyet Kolejinde) Kimya Mühendisliği Dalı’nda tamamladı. 

1994 yılında İstanbul Üniversitesi, Mühendislik Fakültesinde Kimya Mühendisliği Bölümü’nde akademik hayata katıldı. 1998 yılında Doçent, 2004 yılında Profesör olarak İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’da Profesör olarak aynı bölümde akademik çalışmalarına devam etti.

70 civarında yurtdışı SCIE makalesi ve yüzün üzerinde ulusal-uluslararası kongrede sunumları olan Boz son olarak, Boğaziçi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nde Dekan olarak idari görev yürüttü.

Evli ve iki çocuk babası olan Boz, orta derecede Arapça ve iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Araştırma Alanları

Kimya Mühendisliği ve Teknolojisi

Kimyasal Teknolojiler

Elektrokimyasal Teknolojiler

Yakıtlar ve Yanma Teknolojileri

Proses ve Reaktör Tasarımı

Kimyasal Reaksiyon Mühendisliği

Kataliz ve Katalitik Süreçler

Proses Tasarımı

Mühendislik ve Teknoloji



%100 Bandırmalı
1.12.2023 16:25:25
Sayın İsmail BOZ, Herşey olduğu gibi devam etsin mi diyecek. Yoksa İstanbul ve Boğaziçinin bilgi birikimini henüz 8 yaşında olan Bandırma'ya aktaracak mı? Herşey böyle devam etsin denilirse üniversiteye çok büyük geçmiş olsun! Yok eğer Boğaziçi gibi ülkemizin en gözde üniversitelerinden birinin idari ve yönetsel anlayışını BANÜ'ye getirelim denilirse, üniversite için yeni umutlar yeşerecek demektir...

Vasfi Akçetin
1.12.2023 21:49:20
Vizyoner bakış açısıyla ve çevreyi iyi tanıması sebebiyle Sayın Prf.Dr.M.Emin Erçakar kardeşimizin atanmasını bekliyorduk.Hayırlısı olsun diyelim.

Bir Tutam Adalet
3.12.2023 13:37:36
Muhterem Hocam; "Allah'ım hal bilmezlerden bizi muhafaza eyle ve bizden yük alacakları bize gönder, bize yük olacakları değil" diyen insanların olduğu bir kuruma rektör olarak atandınız. Yükünüz ağır.... Ya üç maymunu oynayacaksınız! Yada gerçekleri görüp üzerine gidip çözeceksiniz... Tercih sizin.

Anahtar Kelimeler: Bandırma' Kimyacı rektör
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı