“Bandırma’ya üniversite kurulmasında imzam var”

“Bandırma’ya üniversite kurulmasında imzam var”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu; “Bandırma’ya üniversite kurulmasında imzam var”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, partisinin 2. olağan Bandırma kongresine katıldı.

Barış Manço Kültür Merkezi’nde, Gelecek Partisi Genel Sekreteri Hasan Seymen’in divan başkanlığında yapılan kongrede ilk konuşmayı Gelecek Parti Bandırma İlçe Başkanı Akın Kargı yaptı. Ardından, Gelecek Partisi Bandırma kurucu başkanı olup, halen partisinin Balıkesir İl Başkanlığını yürüten Burhan Deniz konuştu. Deniz, önümüzdeki yerel seçim için Balıkesir’de siyasi mühendislik yapılmak istendiğini öne sürerek, “Siyasi mühendislik yapılarak makinenin dişlileri arasına girmek isteyenler var. Biz o dişliye girer ve makineyi dağıtırız. Siyasi mühendisliğe izin vermeyiz” dedi.

DAVUTOĞLU KÜRSÜDE

Daha sonra kürsüye gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı, eski Başbakanlardan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Balıkesir’in Kuvay-ı Milliye şehri olduğunun altını çizerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kuvay-ı Milliye hareketinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün, Samsun’a çıktığı Bandırma Vapuru da büyük önem taşır. Bandırmalı olarak bununla ne kadar gurur duysanız azdır. Bugün siyaseti mevki ve makam için yapanlar var. Bunlar servetlerine servet katıp, yakınlarına çıkarlar sağlıyorlar. Biz onlardan değiliz. Biz, partimizi, yüreğimizdeki Kuvay-ı Milliye ruhu ile 4 yıl önce kurduk. Siyaset milletin refahı, huzur ve güveni için yapılmalıdır. Siyasette devletin haysiyeti ve ülkenin uluslararası görünümü de çok önemlidir. Saadet Partisi ile TBMM’de bir grup kurduk. Bugün çiftçimiz mutsuz. Aslında çiftçi kalmadı. Emekliler, gençler mutsuz. Eğer bir ülkede emekliler ve gençler mutsuz ise o millette refahtan söz edilemez.”

BANDIRMA ÜNİVERSİTESİ’NİN KURULUŞUNDA İMZAM VAR

2015 yılında açılmasına karar verilen Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde Başbakan olarak imzasının bulunduğunu vurgulayan Davutoğlu, şunları söyledi:

“O günlerde Bandırma, İskenderun ve Alanya’da üniversite açılması gündemdeydi. Bazı arkadaşlar, ilçelerde üniversite açmamızın doğru olmadığını öne sürdüler. Kendilerine, ‘Bandırma, herhangi bir ilçe değil, il olmayı çoktan hak eden bir ilçe” dedim. Daha sonra bu üç ilçede üniversite kurulması kararlarını imzaladım. Bildiğiniz gibi ben bir akademisyenim. Bandırma Üniversitesi’nde ders vermek isterdim. Bandırma’ya ulaşım çok kolay. Bir üniversite şehri oldu. Sakin ve huzurlu bir şehir.”

ENFLASYON BİR DEVLETİN VATANDAŞI SOYMA ARACIDIR

Siyasi iktidarın, asgari ücreti yılda bir kez belirlemek istediğine dikkati çeken Davutoğlu, “Asgari ücreti yılda bir kez vermek, milleti soymak için plan yapmak demektir. Enflasyon, hırsızdır. Enflasyon, devletin vatandaşı soyma aracıdır” dedi.

Ülkemizde devletin kurumlarının birbirine girdiğine işaret eden Davutoğlu, “Yargıtay, Anayasa Mahkemesi’ni mahkemeye veriyor. Tam bir komedi. Bunun sorumlusu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’dir. Bu devlet, tek kişiden ibaret değildir” diye konuştu.

Devlete çetelerin sızdığını vurgulayan Davutoğlu, şunları aktardı:

“Başbakanlığım döneminde siyasi ahlak yasası çıkarılmasını istedim. Bu isteğim benim Başbakanlığıma mal oldu. Bu milleti artık temiz siyasetle buluşturmalıyız. İktidara yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele için geldiklerini söyleyenler, Türkiye’yi bataklığın içine soktular. Ülkemize yeniden temiz siyaseti getireceğiz.”

İSRAİL’E HER GÜN 400’ÜN ÜZERİNDE ERZAK GEMİSİ GİDİYOR

İktidarın, dış ticarette de tutarsız davrandığına işaret eden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, şöyle konuştu:

“İsrail, Filistin’e tarihin en büyük zulmünü, soykırımını uyguluyor. 2 aydır Gazze, bizdeki Kuvay-ı Milliye ruhu gibi direniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘İsrail’e borcumuz yok’ dese de Türkiye’den her gün, İsrail’in Hayfa Limanı’na 400’ün üstünde gemi gidiyor. Bu gemiler, İsrail’in jetleri için yakıtın yanı sıra demir çelik, gıda malzemesi, İsrail askerlerine iç çamaşırı taşıyor. İsrail’in kullandığı demir çeliğin 1/3’ü, Türkiye’den gidiyor. Defalarca, İsrail’le hava sahamızın kapatılması gerektiğini belirttik. Cumhurbaşkanı, daha önce Yunanistan için ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ demişti. Ancak şimdi Yunanistan’a, gündüz gitti. Şimdi ‘Ben, o sözü PKK için söylemiştim’ diyebiliyor. Bunların ar duyguları, onurları zayıfladı. Devleti ayağa kaldıracağız. Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz. Bu iktidar, genel seçimleri milletin yüreğine kuşku salarak, yalan propaganda ile kazandı. Ama bu millet koyun değil. Gerçekleri görüyor. Türkiye’ye tertemiz bir siyasetin gelmesinin öncülüğünü yapacağız.”

Davutoğlu, partisinin Balıkesir İl Başkanı Burhan Deniz’e, “Önümüzdeki yerel seçimde Balıkesir’deki 20 ilçeyi de kazanın talimatı veriyorum” dedi.

Gelecek Parti’nin kongresine Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun bir başarı mesajı gönderdi.

Kongreyi Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Yağar, CHP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak, DEVA Partisi Bandırma İlçe Başkanı Ümit Yaman Bal, Demokrat Parti Bandırma İlçe Başkanı Bülent Öztuna, Saadet Partisi Bandırma İlçe Başkanı Ekrem Öztuna ve Zafer Partisi Bandırma İlçe Başkanı Ayşe Topuz Kurt da izledi.   ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı