Bansiad, Ekonominin Mega-Star´ını dinledi.

Bansiad, Ekonominin Mega-Star´ını dinledi.

Ekonomist Emre Alkin: ?Yaşayan türlerimizi, doğayı tüketerek yaşadığımızı farkında değiliz?

 

Bandırma Sanayicileri ve İşadamları Derneği´nin(BANSİAD) aylık gecesi, Grand Asya Oteli salonunda yapıldı. Dernek başkanı Çetin Mirap´ın açış konuşmasının ardından, konuk konuşmacı olarak gelen Kemerburgaz Üniversitesi Rektör Yardımcısı-Ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin, ?İş yapmanın yeni paradigmaları? konusunda düşüncelerini açıkladı.

ABD´deki faiz artırımını, Türkiye açısından önemli görmediğini vurgulayan Alkin, ?Bizim yanımızı ancak döviz kurundaki artış yakar? dedi.

Ülkemiz için en büyük tehlikelerin başlarında yaşayan türlerin yok olmasının geldiğine dikkat çeken Alkin, ?1970´ten bu yana balıklarımız dahil yaşayan türlerimiz yok oluyor. Hâlen, doğayı tüketerek yaşıyoruz. Ama ne yazık ki bunun farkında değil? diye konuştu.

Türkiye´nin, son yıllarda dünyaya hiçbir konuda mesajlarını doğru veremediğini öne süren Alkin, şu değerlendirmede bulundu:

?Bir işadamının başarılı olması için kanaatkâr olmaması ve daha fazlasını hedeflemesi gerekir. Fikirlerimizi, gerçeğe çevirmeliyiz. Ancak yaşamak için kazanmaya çalışmalı, kazanmak için yaşamamalıyız. Bilgiyi, değere çevirmenin yolunu bulmalıyız. Bilgi, deneyim ve yaratıcılığın, başarıyı getirdiğini unutmamalıyız.?

Alkin, bugün tüm dünyada ?dijital devrim? yaşandığını sözlerine ekledi.

Ekonomist Emre Alkin, konuşmasının ardından soruları da yanıtladı. Daha sonra BANSİAD Başkanı Çetin Mirap, Alkin´e plâket verdi. Önder BALIKÇI

/resimler/2015-12/18/0122326195372.jpg

/resimler/2015-12/18/0125363542630.jpg



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli