BANSİAD, Denizcilik Fakültesi'nin yanında

BANSİAD, Denizcilik Fakültesi

Hakan Öztürk'ün başkanlığındaki Bandırma Sanayici ve İşadamları Derneği( BANSİAD) Yönetim Kurulu Üyeleri, Bandırma'da, kurulmasına karşın hâlen öğrenci alamayan Denizcilik Fakültesi ile ilgili olarak, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan'ı






Hakan Öztürk'ün başkanlığındaki Bandırma Sanayici ve İşadamları Derneği( BANSİAD) Yönetim Kurulu Üyeleri, Bandırma'da, kurulmasına karşın hâlen öğrenci alamayan Denizcilik Fakültesi ile ilgili olarak, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan'ı ziyaret etti.
Ziyaretle ilgili açıklamada bulunan BANSİAD Başkanı Hakan Öztürk, şu bilgiyi verdi:


Çok olumlu izlenimler edindiğimiz bu toplantı sonucunda, önümüzdeki ilk akademik yıl için Denizcilik Fakültesi'ne öğrenci alınacağını büyük bir mutluluk içinde müjdelemek isteriz. Sayın Rektörümüz, Denizcilik Fakültesi'ne ilişkin kontenjan isteklerinin 2012 yılı içinde basılacak ÖSYM Kitapçığı içinde yer alacağını bildirmişlerdir.   Ayrıca Denizcilik Fakültesi'nin Öğretim Üyesi ihtiyacı ile ilgili  YÖK nezdinde yazışmaların tamamlanmak üzere olduğunu belirtmişlerdir.   Bandırma için çok önemli yeri olan Denizcilik Fakültesi'nin bir an önce faaliyete geçmesi için sunduğu katkılar nedeniyle  Rektörümüze çok teşekkür ederiz.

Bunun yanında, Derneğimizin 2011 yılı  Eylül ayında yaptığı toplantıya konuk olarak katılan Piri Reis Üniversitesi yetkililerinden Fakültenin donanımı için önemli destek alındığını da belirtmek isteriz. Bu  destekleri nedeniyle Piri Reis Üniversitesi yetkililerine de teşekkür ederiz.

Ümit ederiz, bundan sonraki süreçte fakülte inşaatına ait finansmanın devlet bütçesinden sağlanmasına yönelik olarak gerekli yazışmalar Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü'nce hızla tamamlanarak, fakülte binasının yapımına önümüzdeki yıl başlanacaktır.   BANSİAD olarak söz konusu sürecin işlemesini yakından izleyerek, olanaklarımız içinde her çeşit desteği vereceğimizi kamuoyuna duyururuz.”





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı