BANSİAD´dan vefa gecesi

BANSİAD´dan vefa gecesi

Rektör Özdemir,"Her yıl üç yeni bina yapmak istiyoruz.?

Bandırma Sanayici ve İşadamları Derneği(BANSİAD), mart ayı toplantısında, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. İbrahim Ethem Arıoğlu, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı ve Öğretim Üyesi Doç. Dr. Metehan Yılgör ile BANSİAD´ın kurucu başkanı Ali Bor ve onun yönetim kurulunda yer alan Salih Yaldız´ı ağırladı.

Panderma Port Oteli´nde gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını BANSİAD Başkanı Yalçın Cömert yaptı. Cömert, bugünün Bandırma Üniversitesi´nin temelinin, 1993 yılında, Ali Bor´un başkanlığındaki BANSİAD yönetimi tarafından, Bandırma´ya İİBF binasının yapılmasıyla atıldığını vurgularken, ?Başta Ali Bor ve o günkü yönetim kurulu olmak üzere üniversitemizin bugünkü durumuna gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum? dedi.

Ardından söz verilen dönemin BANSİAD kurucu başkanı Ali Bor, 25 yıl önce, Bandırma´ya, kısa süre içinde kazandırdıkları, prefabrik İİBF binasıyla ilgili gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bu arada, o yıllara ait yerel gazete haberlerinin yer aldığı sinevizyon görüntüleri de sunuldu. Bor, ?Sayın rektörüm, biz, sizi çok bekledik. Şimdi sizden beklentimiz, üniversitenizin, gerçekleştireceği çalışmalar ve projelerle Bandırma´ya katkı sağlamanızdır? diye konuştu.

Son olarak konuşan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir de, yaptıkları ve yapacakları çalışmalar ve projeleri anlattı. Özdemir, üniversitenin bugünlere gelmesinde emeği geçenlere teşekkür borçlu olduklarını belirtirken, şunları söyledi:

?Ülkemizde 150 bin dolayında dernek ve vakıf var. Ancak bunların yüzde 90´ı, tabela derneği ve vakfı olmaktan öteye geçmiyor. Bu bağlamda BANSİAD, Bandırma´yla bütünleşen çok etkili bir dernek. Bandırma´da çok mutlu bir şekilde görev yaparken, her kesimden gördüğümüz ilgiden mutluluk duyuyorum. Hâlen 10.500 öğrencimiz var. Mevcut beş fakültemize yenilerini katmaya çalışıyoruz. Son olarak açmak istediğimiz Tıp Fakültesi ve Sağlık Hizmet Meslek Okulu dosyalarımızı YÖK´e teslim ettim. Tıp Fakültesi´nin zaman alacağını belirterek, Sağlık Bilimleri Fakültemiz ile hemen yanımızdaki Bandırma Devlet Hastanesi ile işbirliği içinde bir eğitim-öğretim programı uygulamamızı istediler. Buna göre, üniversitemizdeki akademik personel, Bandırma Devlet Hastanesi´nde çeşitli görevler alırken, hastanedeki doktorlar da, üniversitemizde derslere girecekler. Ülkemizdeki 87 İİBF arasında, akademik personelin çalışma ve eser üretme açısından 34. sıradayız. Önümüzdeki dönemlerde 15-20. sıralara geleceğimizi düşünüyorum. Önümüzdeki dönemde iki yeni hedefimiz daha var. Sağlık Bilimleri Fakültemiz ile Sağlık Meslek Yüksek Okulumuzdaki tüm bölümleri açmak istiyoruz. Açacağımız Mühendislik Fakültesi ve Toplum Bilimleri Fakültemizi de önemsiyoruz. Amacımız, 10 fakülte ve 5-6 meslek yüksek okuluna ulaşmaktır. Böylece üniversitemizdeki öğrenci sayımızın 25-30 binlere ulaşacağını tahmin ediyoruz. Eylül veya ekim ayında, kampüsümüz içine üç binanın yapımına başlayacağız. Her yıl üç yeni bina yapmak istiyoruz.?

Özdemir, üniversitelerinde kültür ve sanat etkinliklerinin yanı sıra sportif yarışmalara da büyük destek verdiklerini, öğrencilerin, çok sayıda spor branşında yer aldıklarını sözlerine ekledi.Önder BALIKÇI

/resimler/2017-3/29/0931489187986.jpg

 

/resimler/2017-3/29/0932258129146.jpg



Anahtar Kelimeler: BANSİAD vefa gecesi
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli