BANSİAD’dan 30. kuruluş yıldönümü galası

BANSİAD’dan 30. kuruluş yıldönümü galası

Bandırma Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin(BANSİAD) 30. Kuruluş Yıldönümü Galası” coşkulu geçti.

Bandırma Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin(BANSİAD) 30. Kuruluş Yıldönümü Galası” coşkulu geçti.

Gecede TÜRKONFED Başkanı Süleyman Sönmez, TÜSİAD 17. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, GÜNMERSİFED Başkanı Abdullah Bekki ve BANSİAD Başkanı Funda Dedeoğlu konuşmalar yaptılar.

TÜRKONFED ve BANSİAD ile ilgili görsel sunumların yapıldığı geceye Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Âdem Yılmaz, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Can Ata Tan, Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat ve diğer konuklar katıldı.

Gecede BANSİAD’ın eski başkanları ve kurucu üyelerine anı armağanları verildi.

Gala gecesi canlı müzikle sürdü.  ÖNDER BALIKÇI

 

Bansiad dönem Başkanı Funda Dedeoğlu, Galada yaptığı konuşmasında "Kıymetli Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girdiğimiz 2023 yılı, aynı zamanda BANSİAD'ın kuruluşunun da 30. yılıdır. Bu vesile ile "BANSİAD'ın 30. Kuruluş Yılı Gala Yemeğimize" hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Sizleri şahsım, yönetim kurulum ve dernek üyelerimiz adına saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

Bundan 30 yıl önce Bandırma iş dünyasının dinamiklerini oluşturan ve sosyal sorumluluk sahibi çok kıymetli iş insanları tarafından kurulan BANSİAD'ın bugün 30. yılını gururla kutlamaktayız.

Kurucu başkanlarımızın ve kurucu üyelerimizin, aynı zamanda önceki dönem yönetim kurulu başkanlarımızın ve yönetim kurulu üyelerimizin Bandırma’mıza ve Güney Marmara Bölgemize sağladıkları çok kıymetli katkıları, tamamen Gönüllülük esasına dayanan çalışmaları ve başkanlarıyla derneğimiz bugünlere gelmiştir. Kendilerine sonsuz teşekkür borçluyuz. Bu başarı çıtasını koruyarak yükseltmeyi hedefliyoruz.

Değerli konuklar,

Sahadan aldığımız bilgiler doğrultusunda; hedeflerimizin başında Bandırmalı hemşerilerimizin de yıllardır büyük bir heyecan ile beklediği 11. olma arzusu önde gelmektedir. 2023 yılı vizyon projelerimizi gerçekleştirmenin yanı sıra denge dönüşüm ve kalkınma stratejisinin uygulanması ile birlikte gelişecek olan ve marka şehir olma yolunda hızla ilerleyen Bandırmamızı, Güney Marmara Bölgemizin kıymetli bir yatırım üssü haline getirmek de vardır. Yola çıkış noktamız emek, bilgi ve sermayenin bir araya gelerek üretim ve istihdamı artırması, dolayısıyla sorunların aşılması olacaktır.

Bandırma bölgenin önde gelen sanayi kentlerinden biridir. Bu durum Bandırma'nın Marmara Bölgesi'nde yükleme boşaltma kapasitesi açısından önemli bir limana sahip olması, sahaya demiryolu ve karayolu ile kolayca ulaşılması ve ülkemizin en büyük kenti olan İstanbul'un Marmara ve Ege Bölgeleri ile bağlantısını sağlayan önemli bir konumda bulunması özellikleri etkili olmuştur. Sanayileşmenin yoğunluk kazandığı Bandırma'nın nüfusu şu anda yaklaşık 160 bine kadar çıkmış ve Türkiye'nin pek çok yerinden ilçeye göçleri de beraberinde getirmiştir. Sanayi tesisleri ilçe merkezinde yoğunlaşmıştır. Köylerde ise tarım, ekonomik yaşamın temelini oluşturmaktadır. Bandırma Sanayi'nin kuruluşu oldukça eski tarihlere dayanmaktadır. İlçemizde gübre, bor madeni, un, yem, çırçır, çeltik, bitkisel yağ, beyaz et, yumurta, salça, dondurulmuş su ürünleri, mermer ve taş işletmeciliğinde ülkemizin önde gelen firmalarının tesisleri bulunmaktadır. Bandırma'da sanayi sektörünün tamamına yakınını imalat sanayi oluşturmaktadır. Tarıma dayalı sanayi ağırlıklı olan fabrikaların hammaddesinin büyük bir bölümü bölgemizden karşılanmaktadır.

 Bandırma limanından yapılan ihracat ağırlıklı olarak sanayi ürünleri ve madenler İthalatın pini sanayi hammaddeleri oluşturmaktadır. Bunun dışında sanayi ürünleri ve tüketim malları önemli yer tutmaktadır. Bandırma ekonomisinde tarım sektörünün de önemi büyüktür. Verimli topraklara ve tarıma elverişli bir iklime sahip arazinin büyük bir bölümünde başta tahıl olmak üzere şeker pancarı, zeytin ve üzüm gibi endüstri bitkileri yetiştirilmektedir. Bitkisel üretimin yanında sebzecilik de yaygın olarak yapılmaktadır.

Sanayinin hızlı gelişmesi ile bölgenin çok fazla göç alması ve BANSİAD'ın öncülüğü ile kurulan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nin hızla büyümesi öğrencilerin rağbet göstermesi önümüzdeki yıllarda nüfusun daha da artmasını sağlayacaktır. 20 yıl içinde nüfusun yaklaşık 500 bin olması öngörülmektedir.

Bu dönüşüm beraberinde çok sesliliği doğursa da, bu çok sesliliği verimli ve faydalı hale getirecek olan "ortak aklı" oluşturmak ve güçlü kılmak için kamuyu, özel sektörü, üniversiteyi, siyaset ve sivil toplumun tüm paydaşlarını uzlaşma zemininde ortak geleceği sahiplenmek adına, bir arada çalışmaya davet ediyoruz. Sosyoekonomik açıdan çok önemli dinamiklere ve kültürel geçmişe sahip olan şehrimize, ilerleyen zamanda il olma statüsünü kazandıracak olan bu ortak akıl ile sorunların çözümü için birlikte ve uzlaşı içerisinde hareket edeceğimize olan inancımız tam.

4 Üçlü dönüşüm ilkesiyle artacak olan verimliliğin önce şehrimiz sonra da hayalini kurduğumuz Türkiye için etkilerinin büyük olacağını düşünmekteyiz. Her birimiz aktif kurumsal vatandaş olarak elimizi taşın altına koyarsak hayalimizdeki Bandırma ve Türkiye'ye hep birlikte ulaşabiliriz.

Stratejik olarak çok önemli bir konuma sahip olan Bandırmamızı bir yatırım üssü haline getirirken üzerinde durmamız gereken konuların en başında dijital, yeşil ve toplumsal dönüşüm yer almaktadır. Sanayi Devrimi kadar kıymetli olan bu yeşil dönüşüm, hayatta kalma meselesi olan dijitalleşme ve kapsayıcılık, çeşitlilik ve eşitlik ilkeleriyle güçlendirdiğimiz toplumsal dönüşüm, rekabet gücünü artırırken bir yandan da çevreye karşı olan duyarlılığımızı da pekiştirmektedir.

Bu hayalimizi gerçekleştirme yolculuğunda aslında hepimiz aynı gemideyiz. Yolculuğumuza öncülük ve kılavuzluk eden ve her zaman çatısı altında olmaktan onur duyduğumuz TÜRKONFED ve GÜNMARSİFED ile olan güç birliğimizin artarak devam etmesini diliyorum.

"100. yıl buluşmaları adı altında 81 ilde 81 etkinlik" yapma yolculuğuna Bandırma'dan başlayan, bu akşam katılımlarıyla da bizleri onurlandıran TÜRKONFED Başkanımız Sayın Süleyman Sönmez'e ve kıymetli TÜRKONFED yönetim kurulu üyelerine, TÜRKONFED 'e bağlı olan federasyon ve dernek başkanları ve yönetim kurullarının üyelerine bu gece ki onur konuğumuz olan TÜSİAD 17. dönem Yönetim Kurulu Başkanı çok kıymetli Sayın Cansen Başaran Symes 'e gücümüze güç kattıkları için çok teşekkür ederiz.

Bandırma Kaymakamımız sayın Engin Aksakal,

Ayrıca bölgemizin gelişiminde büyük katkıları ve emekleri olan Erdek Kaymakamı Sayın Abdullah Atakan'a, Bandırma Belediye Başkanı Sayın Tolga Tosun'a Erdek Belediye Başkanı Sayın Burhan Karışık, Bandırma On yedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcımız 'a, Dekanlarımız 'a ve öğretim üyelerimize Oda -Borsa başkanları ve meclis başkanlarına kurumlarımızın temsilcilerine sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine basınımızın güzide emekçilerine bu gecemize eşlik ettikleri için çok teşekkür ederiz.

Ortak geleceği sahiplenirken aynı gemide yol aldığımız paydaşlarımız ile birlikte ULU Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün başarısından ilham alarak Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına yakışan bir Türkiye'ye sunacağımız katkıların artması dileğimle... Hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum."



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı