Bansiad´tan, kriz yönetimini

Bansiad´tan, kriz yönetimini

Prokaryot Yönetim ve Gelişim Danışmanı Hakan Uzunöz´den kriz yönetimi anlattı.

Bandırma Sanayici ve İşadamları Derneği (BANSİAD) Başkanı Yalçın Cömert:

"15 Temmuz darbe girişimiydi. Yaşadıklarımızı sanki bir bol aksiyonlu Amerikan filmi gibi görüyoruz. Bir ülkenin meclisi bombalanıyor.  Halkın üzerine,  meclisin üzerine ateş açılıyor. Ve devletin güvenliğinden, polisinden,  ordusundan yargısından yürütme birimine kadar bütün birimlerinin işgal altında olduğunu öğreniyoruz. Aslında alıştık, bunlara sanki gerçek değilmiş gibi geldi ama maalesef gerçekti. Yıllardır güvenliğimizi, yargımızı, yürütmeyi, devletin bütün birimlerinin kuşatıldığını gördük.  Böyle bir yıl geçirdik. 2016´yı maalesef böyle hatırlıyoruz.´´

Bandırma Sanayici ve İşadamları (BANSİAD)´ın Aralık 2016 toplantısı Efen Prestige Otelde yapıldı, Toplantıda,  Prokaryot Yönetim ve Gelişim Danışmanı Hakan Uzunöz "Kriz Öncesi ve Kriz Anında Uygulanabilecek Stratejik Yönetim Teknikleri konulu" bir sunum gerçekleştirdi.

/resimler/2016-12/23/2354548592319.jpg

Açılış konuşmasını yapan Bandırma Sanayici ve İşadamları Derneği (BANSİAD) Başkanı Yalçın Cömert, Bu yıla damgasını vuran 15 Temmuz darbe girişimi olduğunu söyledi. Cömert, "Yaşadıklarımızı sanki bir bol aksiyonlu Amerikan filmi gibi görüyoruz. Bir ülkenin meclisi bombalanıyor.  Halkın üzerine,  meclisin üzerine ateş açılıyor. Ve devletin güvenliğinden, polisinden,  ordusundan yargısından yürütme birimine kadar bütün birimlerinin işgal altında olduğunu öğreniyoruz. Aslında alıştık, bunlara sanki gerçek değilmiş gibi geldi ama maalesef gerçekti. Yıllardır güvenliğimizi, yargımızı, yürütmeyi, devletin bütün birimlerinin kuşatıldığını gördük.  Böyle bir yıl geçirdik. 2016´yı maalesef böyle hatırlıyoruz. Bunun arkasından bu yıl yine bölücü terör örgütün, yine dinci terör örgütlerinin ülkemizde yaptığı katliamlara sahne olduğunu gördük. Bunları yaşadık. Daha dün Beşiktaş´ta polislerimizi şehit ederken, bunların acısına üzülürken Kayseri´den genç askerlerimizin acısını yaşadık. Daha bunların, arkasından   geçen hafta Rus Büyükelçisinin öldürülmesi.. Gündem o kadar hızlı, o kadar değişiyor ki gerçekte anlamak mümkün değil. Oysa 2016´dan kurtulmak ister gibi halimiz var. Biran önce bitsin istiyoruz. Bitsin bu kâbus ülkemize aydınlık günler gelsin. Ben bu yılın yaşananların burada kalarak 2017´de daha güzel bir gelecek yılı olmasını diliyorum. Ancak ekonomik verilere de baktığımız zaman, geçen sene 2.94 olan dolar kurunun bu gün 3.51´de yüzde 20´lik bir artışla önümüzde böyle bir ekonomik tablo da var.

/resimler/2016-12/23/2354326199538.jpg

Burada bizler sanayiciler, işadamları hepimiz belli sorumlulukları olan insanlarız. Terör örgütlerine gelince öldürdükleri insanlarla ülkeyi kaosa sürüklemek, insanları ümitsizliğe sürüklemek, o ülkede yaşanmaz hiçbir şeyin yapılamaz olduğu duygusunu hissettirmektir.  İşte bu yüzden bizim yaşadığımız bu acılara rağmen işimizi yapmak durumundayız. Başımız dik durmak durumundayız. Başka bir ülke yok, Başka bir Türkiye yok. Ben yeni yılın hepimize daha umutlu,  barış demokrasi ve huzur dolu bir yıl olmasını diliyorum.´´ dedi.

Daha sonra, Prokaryot Yönetim ve Gelişim Danışmanı Hakan Uzunöz "Kriz Öncesi ve Kriz Anında Uygulanabilecek Stratejik Yönetim Teknikleri konulu" bir sunum gerçekleştirdi.  AHMET PESEN-BANDIRMA

/resimler/2016-12/23/2353437371547.jpg



Anahtar Kelimeler: Bansiad kriz yönetimini
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu