Banu Avar Bandırma´daydı

Banu Avar Bandırma´daydı

?Dünya Düzeni ve Kadın?ı anlattı

Gazeteci-Yazar Banu Avar, Bandırmalılarla buluştu.
Avar, Bandırma Belediyesi´nce, ?8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü? etkinlikleri kapsamında, Barış Manço Kültür Merkezi´nde, ?Dünya Düzeni ve Kadın? konusunda konuştuktan sonra kitaplarını imzaladı.

/resimler/2018-3/9/1223446853845.jpg

Kalabalık bir topluluğun izlediği söyleşi de ülkemizin içerde ve dışardaki durumunu irdeleyen Avar, ?Bugün, bu durumdaysak ve eziliyorsak, bunun sorumlusu sistemdir. Ekonominin yansımalarıdır. Aşiret sistemidir? dedi.
Bu sistemin istediği ?kukla kadın? modelini de yarattığına dikkati çeken Avar, ?Anneler Günü?nün de içinin boşaltıldığını belirtti.

/resimler/2018-3/9/1224050451996.jpg

Ülkemizin içerde ve dışarda ?kan gölü? içinde bulunduğunu öne süren Avar, şunları söyledi:
?Deli gömleği giymiş kişiler tarafından yönetiliyoruz. Bir sağa, bir sola gidiyorlar. Özgür Suriye Ordusu(ÖSO) gibi kendi ülkesine ihanet etmiş subaylar topluluğu ile işbirliği yapıyoruz ki, yarın bize de ihanet edebilirler. Bugünlerde Rum Patrikhanesi ve Heybeliada´nın hareketliliğine dikkatinizi çekmek isterim. Ruhban Okulu da yeniden gündeme getirildi. Dünyayı yöneten ekonomik güçler, 2005 yılında Türkiye´yi federe duruma getirmek için planlarını uygulamaya başladılar. Lanetli bir coğrafya içindeyiz. Bence yapılması gereken iş, bölge ülkeleri ile başta Suriye olmak üzere masaya oturmamız gerekir. Bu kan gölünden ancak böyle kurtulabiliriz.?

/resimler/2018-3/9/1224423261237.jpg

Kendisinin ?antifeminist? olarak eleştirildiğini vurgulayan Avar, ?Evet, antifeministim. Çünkü Türkiye´nin, bugün içinde bulunduğu durumdan kurtulması için kadın-erkek ayırımı olmaksızın, el ele vermesi gerektiğine inanıyorum? diye konuştu.
Ülkemizin bu durumdan kurtulmasının tek yolunun, Atatürk´ün, ?Ne mutlu Türk´üm diyene? çizgisinden kopmayarak birlikteliğinden geçtiğinin altını çizen gazeteci-yazar Banu Avar, şu değerlendirmede bulundu:
?Eğer bu çizgiden koparsak bizi perişan ederler. Bölünür ve parçalanırız. Bu durumda neler yapmamız gerektiğini sorarsanız, aklımızı kullanarak, partiler üstü platformlar oluşturmalı ve birlikte olma formülünü yaşama geçirmeliyiz.?
Konuşmasının ardından izleyenlerin sorularını da yanıtlayan Avar, ?2016 yılının nisan ayında Özelleştirme İdaresi Başkanının, Türk Şeker Kurumu´nun başına getirilmesi şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin ilk adımıydı? dedi.
Konuşmasının ardından Belediye Başkanı Dursun Mirza, Avar´a plâketini verirken, ülkemizin kadın-erkek olarak bütünlüğüne dikkati çekti. Önder BALIKÇI

/resimler/2018-3/9/1225145449379.jpg



Anahtar Kelimeler: Bandırma Banu Avar daydı
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli