BANÜ ‘den Türk Kızılay’a 325 ünite kan bağışı

BANÜ ‘den Türk Kızılay’a 325 ünite  kan bağışı

Bandırma Türk Kızılay Şube Başkanlığı ve Ünüversite Genç Kızılay Topluluğu işbirliliği ile Kan Bağışı Kampanyası gerçekleştirildi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ) , Bandırma Türk Kızılay Şube Başkanlığı ve Ünüversite Genç Kızılay Topluluğu işbirliliği ile Kan Bağışı Kampanyası gerçekleştirildi.

Türk Kızılay Bandırma Şube Başkanı Halil Özümüt 3 gün süren kampanyada 325 ünite kan topladıklarını söyledi. Özümüt, “ Üniversitemiz bünyesinde  her yıl iki dönem akademisyenler ve öğrencilerimiz kan ve kök hücre bağışında bulunuyorlar. Bu üç günde de BANÜ’de  akademisyenlermiz  ve öğrencilerimiz 325 ünite kan bağışında bulundular. Kendilerine bu duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Şunu unutmayalım ki, kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. Tüm halkımızı düzenli olarak kan bağışına davet ediyorum” dedi.

Kan bağışında kendilerine destek olan BANÜ Genç Kızılay Topluluk Başkanı Sare Kader Kara’da 30 gönüllü arkadaşıyla birlikte kan bağışına destek verdiklerini söyledi. Kara; “ Amacımız kan ihtiyacı stoklarını  olabildiğince minimum karşılamak, üniversitemizi bu konuda bilinçlendirmek “ dedi.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir’de kan bağış alanına gelerek çalışmaları izledi.

Bandırma Türk Kızılay Şube başkanlığı Kan bağışı süresinde öğrencilere çorba ve su dağıtımı yaptı. Ahmet PESEN



Anahtar Kelimeler: Kızılay’ ünite bağışı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı