BANÜ Rektörü Özdemir: “Büyüyüp sürekli gelişen bir üniversiteyiz”

BANÜ Rektörü Özdemir: “Büyüyüp sürekli gelişen bir üniversiteyiz”

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi(BANÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, çeşitli konularda düşüncelerini açıkladı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, çeşitli konularda düşüncelerini açıkladı.

BANDIRMA’NIN İL KONUSU

Son günlerde, Cumhuriyetimizin 100. yılında il sayısının 100’e, ilçe sayısının ise 1000’e yükseltilmesinin gündeme geldiğine işaret eden Özdemir, “Bandırma, 1950’li yıllardan beri il olma özlemi içinde. Ekonomik ve sosyal gelişim kıstasları göz önüne alındığında Bandırma, il olmaya çok yakın ilçelerin başlarında geliyor. Ülkemizde üniversitesi olan üç ilin, yani Bandırma, İskenderun ve Alanya’nın ili unvanına kavuşacağına inanıyorum” dedi.

DEPREMZEDE ÖĞRENCİLER

Kahramanmaraş merkezli depremden sonra Bandırma’ya, 2 bin dolayında depremzede ailenin geldiğini, bunların büyük bölümünün daha sonra memleketlerine döndüğünü belirten Özdemir, “Depremzedelerden sadece on dolayında öğrenci, üniversitemizde geçici olarak eğitim-öğretim gördü” diye konuştu.

TIP FAKÜLTESİ

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ne bağlı Tıp Fakültesi’nde okuyan öğrencilerin, bina yetersizliği nedeniyle 3 yıldır İstanbul Üniversitesi çatısı altında eğitim-öğretim gördüklerini belirten Özdemir, şu bilgileri verdi:

“Kampüsümüzde yeni Tıp Fakültesi inşaatımız, 3 ayrı kompleks olmak üzere sürüyor. Önümüzdeki yıl değil ama bir sonraki yıl, İstanbul’daki tüm Tıp Fakültesi öğrencilerimizi yeni binamıza alacağımızı düşünüyorum. Yani gelecek yılın Eylül ayı itibarıyla tüm Tıp Fakültesi öğrencilerimiz bizimle birlikte olacak.”

ÜNİVERSİTENİN AÇILIŞI 25 EYLÜL

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin 2023-2024 eğitim-öğretim yılı açılışının 25 Eylül 2023’te gerçekleşeceğini belirten Özdemir, bu yılın diploma töreninin de 8 Temmuz 2023’te, Bandırma Onyedi Eylül Stadı’nda, tüm fakülte ve meslek yüksek okullarının katılımıyla yapılacağını açıkladı. Büyüyüp sürekli gelişen bir üniversite olduklarının altını çizen Özdemir, yetersiz kalan Erdek Meslek Yüksek Okulu binası için yer arayışını sürdürdüklerini belirtti.

SPOR SALONU BİTTİ

Tüm yapılan yatırımlara bu yıl 150 milyon lira harcanacağı bilgisini verirken, üniversitenin 3 bin 500 kişilik spor salonunun bittiğine de işaret eden Özdemir, bu salondan tüm Bandırma’nın yararlanacağını açıkladı.

YABANCI ÖĞRENCİLER

Üniversitede, kurulduğu 2015 yılından beri yabancı öğrenci bulunduğunu belirten Özdemir, “Geçen yıl 71 ülkeden 2 bin 400yabancı öğrencimiz vardı.Bu yıl mezun olacaklar dolayısıyla bu sayı şu anda bin 950 civarına düştü.Yeni yapacağımız 400-500 kayıtla yine 2 bin 400yabancı öğrenci sayısına ulaşacağımızı tahmin ediyorum” ifadelerini kullandı.

TEKNOKENTE DOĞRU

Bandırma Üniversitesi, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Marmara Organize Sanayi Bölgesi, Bandırma ve Gönen Ticaret Odaları ve Borsalarının işbirliğiyle, üç yıl önce başlattıkları Bandırma’ya “Teknokent” kazandırma çalışmalarının da sürdüğünü dikkati çeken Özdemir, “10 kişiden oluşan bir kurucu heyet var. Bayramdan sonra, Organize Sanayi Bölgesi yönetiminin hazırladığı Teknokent dosyasını, ilgili Bakanlığa sunacağız” dedi.

PERTEVNİYAL HASTANESİ

Bandırma’nın tarihi Pertevniyal Devlet Hastanesi’nin, 3 yıl önce Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ne tahsis edildiğini, Valilik bütçesinden Bandırma Belediyesi’ne aktarılacak parayla binanın restorasyonun yapılmasının planlandığını, ancak ihaleyi alan firmanın artan maliyetler nedeniyle ihaleden çekildiğini vurgulayan Rektör Özdemir, şunları söyledi: 

“Bu binanın restorasyonu için şimdi Cumhurbaşkanlığı Stratejik Bütçesi’nden ödenek talep ettik. Talebimize olumlu yanıt verildi. Binanın proje tadilatını yaptırdık. İhalesi yapıldı. 5dolayında firmanın katıldığı ihaleyi İstanbullu bir firma aldı. Yer teslimini yaptık. 2 yıllık paramız hazır. Restorasyonun, önümüzdeki yıl biteceğini tahmin ediyorum. Bu restorasyon için yaklaşık 12 milyonluk bir harcama olacağını düşünüyorum. Bu bina, hem Bandırma hem de üniversitemiz için büyük önem taşıyor.”

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi kampüs alanındaki çeşitli yatırımların sürdüğünü belirten Özdemir, bu yatırımların yaklaşık bedelinin 150 milyon dolayında bulunduğunu işaret etti.

PROGRAM SAYISI 158’E ÇIKACAK 

Üniversitelerinde 8 yeni programın daha açıldığını, böylece toplam program sayısının158’ e yükseldiğini açıklayan Özdemir, şöyle konuştu:

“3 yeni yabancı dil programı daha açtık. Buna paralel şekilde, Denizcilik Fakültemizin dördüncü ve son programı olan Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği de açıldı. Bu bölüm İngilizce eğitim-öğretim verecek. Yine İslami Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme Bölümü’nü de açtık. Bu bölüm yüzde 30 Arapça eğitim-öğretim verecek.”

REKTÖRLÜK DURUMU

Rektörlükte, ikinci döneminin dolmak üzere olduğunu vurgulayan Özdemir, “Rektörlük görevlendirmeleri Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirinde. Aynı üniversitede 2 dönemden fazla rektörlük yapılmıyor. Ben, Bandırma’ya hizmet etmekten mutluyum, Yeniden görev verilir mi bilmem. Ancak kadrom,  İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü’nde Bandırma’da kalmazsam, İstanbul’a döneceğim.” Önder BALIKÇI



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı