BANÜ Rektörü Özdemir: “Kyzikos kazıları hız kazanacak”

BANÜ Rektörü Özdemir: “Kyzikos kazıları hız kazanacak”

Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, üniversitelerinin bünyesine alınan Erdek’in Düzler deki Kyzikos antik kenti kazıları hakkında bilgiler verdi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, üniversitelerinin bünyesine alınan Erdek’in Düzler bölgesinde yer alan Kyzikos antik kenti kazıları hakkında bilgiler verdi.

Prof. Dr. Nurettin Koçhan’ın emekliye ayrılmasının ardından Kyzikos kazı ekibi başkanlığına Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Tercanlıoğlu’nun getirildiğini vurgulayan Özdemir, şunları söyledi:

“Ahmet hocamız, içimizden biri. Kazı iznini ise kısa bir süre önce aldı. Kazılara yakında başlanacak. Güzel bir planlama yaparak, Kyzikos kazılarına hız kazandıracağına inanıyorum. Bu kazımızı sayın Valimiz de önemseyerek yakından izliyor. Buradaki kazılar bir yıla çıkarıldı. Burada bulunan eski kazı evi de kaldırılacak ve yeni bir kazı evi yapılacak. Kyzikos, dünyanın kültürel bir mirası. İyi anlatılıp, organize olunabilirse bu kazılar için Birleşmiş Milletler’den, uluslararası kuruluşlardan destek alınabilir. Kazı heyeti başkanımız Ahmet hocanın uluslararası güçlü bağlantıları var. Buna paralel olarak gerekli destekleri sağlayacağını düşünüyorum.”

Rektör Özdemir, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, bu yılki Kyzikos kazıları için ayırdığı ödeneğin 1 milyon 200 bin lira dolayında olduğunu belirtti.ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı