BANÜ’de 3 yılda 5 bin 350 mezun

BANÜ’de 3 yılda 5 bin 350 mezun

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Mezuniyet töreni, 17 Eylül Stadında öğrenci ve ailelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

2020 yılında yaşanan korona virüs salgını nedeniyle 2 yıldan bu yana düzenlenemeyen Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Mezuniyet töreni, 17 Eylül Stadında öğrenci ve ailelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Törene 2019-2020, 2020-2021, 2021-2022 Eğitim ve Öğretim döneminde üniversite eğitimini başarıyla tamamlayan öğrenciler katıldı. Öğrencilerin bayrak ve flama eşliğinde geçişi ile başlayan törende konuşan Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, 3 yılın mezuniyet törenini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu sene üniversite olarak 5 bin 350 civarı gencimizi inşallah hayata yolcu edeceğiz.  Bundan sonra da inşallah her yıl gençleri burada törenlerle buradan hayata uğurlayacağız. Bugün hem mutluyuz hem de gururluyuz. Ülkemizin genç ve dinamik üniversitesi olarak 7 yıldır mezun vermenin heyecanını, pırıl pırıl gençlerimizi hayata uğurlamanın, ülkemize kazandırmanın gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, 7. yaşını geride bırakmış genç, iddialı, emin adımlarla yoluna devam eden, dünya ve Türkiye çapında saygın bir üniversitedir. 23 Nisan 2015 tarihinde kurulan üniversitemiz, 5 ilçede 8 yerleşkesi, 10 fakültesi, 9 meslek yüksekokulu, 1 yüksekokulu, 4 enstitüsü, önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyde toplam olarak 160’a varan bölüm ve programı, 19 Uygulama ve Araştırma Merkezi, 900 akademik ve idari personeli, 18.binöğrencisi ve 2 bin’in üzerindeki uluslararası öğrencisi ile ülkemiz yükseköğretim camiasının önde gelen üniversitelerinden biridir. dedi.

Törende konuşan Balıkesir Valisi Hasan Şıldak da Bandırma’nın hızlı gelişen bir ilçe olduğuna dikkat çekti. Şıldak, öğrencilere seslenerek şunları söyledi: “ Sevgili gençler ülkemizin sizlere büyük ihtiyacı var. Her zaman olduğu gibi Cumhuriyetimizin kurucu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi gelişimin ve çalışmanın hiç durmaması gerekiyor.” diye konuştu.

Vali Şıldak, “Bir ağabeyiniz olarak şunları söylemek istiyorum; hayat yolculuğu şimdi başlıyor. Güçlenen büyük Türkiye hayali hepinizin hayali olsun. Araştırma, bilime olan aşk ve ülkenize olan sevdanız hiçbir zaman sönmesin. Ailelerinize olan bağlılığınız, güven duygunuz, samimiyetiniz, insan sevginiz ve cumhuriyetimize, devletimize, milletimize olan aşkınız sönmesin güçlensin ki bu ülkede sizlerden güç alsın. Azim ve kararlılıkla yolunuz açık olsun” dedi.

Törenlerde Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun birer konuşma yaparak öğrencileri tebrik etti ve hayatta başarılar diledi.

Üniversiteyi ve bölümleri dereceyle bitiren öğrencilere ödül ve plaketler protokol tarafından takdim edilirken Mezun öğrenciler adına konuşmayı Şevval Kurum gerçekleştirdi. Mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından yeşil sahada toplanan öğrenciler hep birlikte keplerini atarak, mezuniyetlerini kutladı. Ahmet PESEN



Anahtar Kelimeler: yılda mezun
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı