Banü’de, “Deprem Paneli”

Banü’de, “Deprem Paneli”

TMMOB Balıkesir Jeoloji Mühendisleri İl Temsilciliği tarafından düzenlenip, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğinde düzenlenen “Bandırma Deprem Paneli” yapıldı.

  TMMOB Balıkesir Jeoloji Mühendisleri İl Temsilciliği tarafından düzenlenip, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğinde düzenlenen “Bandırma Deprem Paneli” yapıldı.

  Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Prof. Dr. Fuat Sezgin konferans salonunda gerçekleşen panelde ilk açış konuşmasını TMMOB Jeoloji Balıkesir İl Temsilciliği 2. Başkanı Emre Kıbrıs yaptı. Kıbrıs, Balıkesir ilinde deprem üretme kapasitesine dahil birçok diri fay bulunduğunu, Bandırma’ya bağlı Edincik fayının 7.1, Bandırma fayının ise 6.8 büyüklüğünde deprem üretebileceğini, Kuzey Anadolu fay zonunun ise Bandırma’yı da etkileyebileceğini belirtti. İlimizin deprem mastır planı ve mikro bölgeleme çalışmalarının yapıldıktan sonra gerekli bölgelerde kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmalarına geçilmesi gerektiğini vurgulayan Kıbrıs, şunları söyledi:

  “Riski bilmek ve yönetmek zorundayız. Yoksa deprem sonrasında ortaya çıkan krizi yönetmek çok daha zordur. Afet öncesi hazırlıklar iyi yapılmalı, özellikle fabrikalar ve hastanelerin durumuna ayrıca dikkat edilmelidir.

  Ardından kürsüye gelen Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin Yanık, “6 Şubat’ta yaşadığımız asrın felaketi, “Bu afet, hayatımızda deprem varlığı realitesini bir kez daha ortaya koydu. Bu depremin ardından üniversitemiz de, deprem bölgesine gönderdiği bir ekiple depremzedelerin yaralarını sarmaya çalıştı. Yaşadığımız coğrafyada, jeolojik hareketlilik içinde olup, aktif ve diri faylar var. Bu panelimizde, bölgemizde yerin altında neler olduğunu öğreneceğiz” dedi.

  Ardından, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Gönen Jeotermal Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. İsmail Koçak’ın moderatörlüğünde panele geçildi.

  Panele TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Balıkesir İl Temsilcisi Aysun Aykan, Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi, Deprem Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. İbrahim Türkmen katılırken, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Deprem Önlemleri Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir ise Gaziantep’ten, çevrim içi bağlantıyla katıldı.

  Paneli izleyici olarak Ali Öztaylan İmam Hatip Lisesi öğrencileri de izledi.  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: “Deprem Paneli”
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı