Örs, Banvit Basketbol Kulübü´nde

Örs, Banvit Basketbol Kulübü´nde

Basketbol Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı Aydın Örs, Banvit Basketbol Kulübü´nü ziyaret etti.

Basketbol Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı Aydın Örs, Banvit Basketbol Kulübü´nü ziyaret etti.

Örs, Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç ve Banvitspor Baş Antrenörü Hakan Demir´in de hazır bulunduğu basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Banvit Basketbol Kulübü´nün yıllardır basketbolumuzun gururu olduğuna dikkati çeken Örs, şu değerlendirmede bulundu:

?Burada bulunmaktan mutluyum. Banvit Basketbol Kulübü´nün kuruluşundan bugüne nasıl geldiğini çok iyi biliyorum. Onlara Türk basketbolu adına teşekkür borçluyuz. Kendimi Banvit basketbol ailesinin bir parçası olarak görüyorum. Banvit Basketbol Kulübü çok üretken bir yapıya sahip. 17 yıl süreyle Efes Kulübü´nün çatısı altında bulundum. O kulüpte çok üretkendi ama Banvit Basketbol Kulübü ondan da daha fazla üretken bir yapıda.?

/resimler/2019-1/24/2241404303883.jpg

Türkiye Basketbol Ligi´nin genellikle kaliteli olduğuna dikkati çeken Örs, ?Ancak bu kalite daha da artabilir. Hidayet Türkoğlu´nun başkanlığındaki yönetim kurulu, bu konuda önemli projeler gerçekleştiriyor? dedi.

Basketbol Federasyonu´nun kasım ayı içinde, Bandırma´da bir hafta sürecek eğitim seminerine 400-450 dolayında antrenörün katılacağını açıklayan Örs, Banvit A.Ş.´nin sponsorluktan çekilmesi durumunda Banvit Basketbol Kulübü´nün geleceğini nasıl gördüğü sorusunu da ?Böyle bir olayı düşünmek bile istemiyorum. Böyle bir olaya kimse izin vermez. Ben dahil bu konuda her çeşit mücadeleyi veririz? diye yanıtladı.

/resimler/2019-1/24/2242127116742.jpg

Banvitspor Baş Antrenörü Hakan Demir, göreve geldiği günden beri takımın üst üste 6 galibiyet almasını değerlendirirken, ?Zor dönemde takıma şifa olmak için geldim. Sıkıntılı bir dönemde hep kazanmak zorunda olduğumuz 6 final nitelikli maça çıkarak başarılı olduk. Bu başarılardaki payımı ben değerlendiremem. Ancak bu başarıda en büyük pay oyuncularım ve kulübündür. Ben sadece organize ettim. Ancak daha yolun başındayız. Ligin ikinci yarı maçları ve Avrupa´da oynayacağımız grup maçlarımız var. Şimdilik sadece iyi bir başlangıç yaptık. Bundan sonraki maçlarımızda da başarılı olmak zorundayız? dedi.

/resimler/2019-1/24/2242596961474.jpg

Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç da, ligin ikinci yarısının İstanbul´da oynayacakları ilk maçı Arel Üniversitesi Büyükçekmece ve Polonya´da oynayacakları Avrupa maçında da mutlaka başarılı olmak zorunda bulunduklarını belirterek, ?İstanbul´da oynayacağımız maçı kazanırsak play-off mücadelesine gireriz, kaybedersek alt sıralarda kalma riskimiz olur. Polonya´da oynayacağımız maçı kazanırsak grup ikinciliğini garantileyerek büyük avantaj elde ederiz? diye konuştu. Önder BALIKÇI



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli