Banvit için her yer Bandırma

Banvit için her yer Bandırma

Banvit Beşiktaş Milangaz`ı evinde vurdu 61-64







Haftanın belki de en merakla beklenen karşılaşması olarak Beşiktaş – Banvit, kağıt üzerinde iyi şeyler vaadediyordu. Nitekim sahadaki mücadele vaatleri karşıladı. Fakat yorgunluktan dökülmesine rağmen mücadeleyi bırakmayan Beşiktaş'ın çabası yetmedi ve Banvit çok kritik bir deplasman maçından önemli bir galibiyet çıkarmayı başardı.

Genelde boyalı alanın pek bir işlek olduğu karşılıklı hücumlarla başladı maç. Fakat pek adil bir mücadele olduğu söylenemez Beşiktaş adına. Pops Mensah-Bonsu'nun karşısında geniş bir Banvit pota altı rotasyonu işini fazlaca zorlaştırdı. Banvit de Barış Ermiş – Kalin Lucas‘ı aynı anda sahada tutunca bir anda 2 seviye yukarda oynuyor, bu ikilinin beraber oynadığı her dakika Banvit'in Play-Off macerasının şekillenmesinde baş rolü oynayacak aktörlerden. Beşiktaş, oyunkurucusuz oynadığı dönemi iyi idare etse de Banvit, çok hızlı gelerek bitirdiği pozisyonlarla seri yakaladı ve devreyi 29-36 ile önde geçti.

Devre arası, Beşiktaş'a yaramış gibiydi. Cemal Nalga'dan gelen üst üste hataları iyi değerlendirdiler ve maçı ortaya getirmek adına büyük bir adım attılar. Fakat Kalin Lucas ortaya çıktı ve ibreyi Banvit'e çevirmeye başladı oyun dominasyonuyla. Bu dakikadan sonra da Beşiktaş'ın alan savunması denemesi, genç Kartal Özmızrak'ın hiç sırıtmayan performansı ve yorgunluktan dökülen takımın her şeye rağmen canla başla mücadelesi çift hanelere çıkan skoru makul seviyeye indirmelerine yetti. Buna rağmen son hücumda şutu atmak yerine faul aranan Zoran Erceg'in nafile çabaları Banvit galibiyetini netleştirdi.

Ne olursa olsun über dar bir rotasyon yetmezmiş gibi, yüksek maç temposu fena bir yorgunluk getirmiş Beşiktaş'a. Buna Lig'de yerlilerin resmen azınlık statüsüne düşmesi de eklenince elde avuçta kısıtlı imkanlarla mücadeleyi bırakmayan bir takım çıktı ortaya yine de. David Hawkins ve Mensah-Bonsu başta olmak üzere karakter damlayan oyunculara sahip olmaları bu tempoyu bir yere kadar kaldırabilmelerini sağlıyor tabii, ama Banvit gibi geniş rotasyonlu ve kalburüstü takımlara bir yere kadar direnebiliyorlar. Yine de pozitif kısımlar da mevcut elbet. Özellikle 95′li Kartal'ın aldığı süreyi çok iyi kullanması önemli. Kaptan'ı da doğru seçmeleri takım hüviyetini oluşturmalarını kolaylaştırıyor. David Hawkins gibi bir ‘adam' her takıma gerekiyor. Mini Beşiktaş kritiğini de Kemp – Morrison açmazıyla kapatayım. Marcelus Kemp'e giden topun geri gelmemesi bir ‘Kara Delik' kavramı yaratıyor şahsı adına. Yerine Adam Morrison'ın üzerine perdelemeler getirilmiş hali, (abartmıyorum) Kemp'in şuursuz hücum kuvvetini üçe katlar. Ufak detaylar üzerindeki düzeltmeler takımı daha iyiye taşıyacaktır.

Banvit de bu maç özelinde felaket şut attı, pota dövdü adeta (yay gerisinden 1/17). Buna rağmen maçın büyük bir bölümünü önde götürmeyi başardılar. Bunda pota altını çok efektif kullanmalarının payı büyük. Yazı içinde bahsetmiştim, Barış Ermiş'le Kalin Lucas'ın yan yana oynaması fiziki dezavantaj gibi gözüküyor fakat mental olarak çok büyük bir avantaj. Mümkünse daha fazla kullanılmalı. Bu galibiyet onları Beşiktaş'ın üstüne taşıdı, Efes ve Galatasaray'ı da zorlayacaklarına şüphe yok.

Beşiktaş Milangaz (61): Mehmet Yağmur 7, Marcelus Kemp 11, Barış Hersek, David Hawkins 14, Adam Morrison, Ersin Dağlı 6, Pops Mensah-Bonsu 7, Kartal Özmızrak 6, Zoran Erceg 10

Banvit (64): Kalin Lucas 13, Erkan Veyseloğlu 8, Keith Simmons 4, Chuck Davis 10, Lance Williams 4, Cemal Nalga 6, Barış Ermiş 8, Serkan Erdoğan 3, Kenan Bajramovic 8

Banvit Baş Antrenörü Orhun Ene; Kara Ali Acar`da sertlik yok``

Banvit Başantrenörü Orhun Ene deplasmanda, baskı altında oynayarak ve 1/17 dış şut isabetine rağmen kazandıkları için mutlu olduğunu söylerken kendi sahalarındaki taraftar grubuna rağmen böyle sert atmosfer yaratamadıklarını da itiraf etti.

”Beşiktaş Milangaz karşısında 17 üçlüğün sadece 1′ini sayıya çevirdik, %6. Ancak bu istatistik beni rahatsız etmiyor. Deplasmanda şutunuzun girmediği, baskı altında oynadığınız bir günde akıllı oynayarak, savunmada da iyi oynayarak kazanabiliyorsunuz.

Arroyo gibi önemli bir hücum oyuncusundan yoksundu bugün Beşiktaş. Ancak iyi oyuncuları var. Avrupa Ligi düzeyinde oyuncular bulunuyor. Böyle bir atmosferde maç kazandığımız için mutluyuz. Bu galibiyetin avantaj getireceğini düşünmüyorum. İnanılmaz bir taraftar grubumuz var. Ancak böyle sert atmosfer bizim sahamızda olmuyor.”






Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli