Banvit Kırmızı Beşiktaş Milangaz`dan fark yedi 107- 69

Banvit Kırmızı Beşiktaş Milangaz`dan fark yedi 107- 69

Beko Basketbol Ligi ilk hafta maçında Beşiktaş Milangaz, kendi sahasında ligin en genç ekibi Bandırma Kırmızı’yla karşılaştı. Maç ilk periyot dışında çok farklı geçti ve maçı 107-69 Beşiktaş Milangaz kazanmayı başardı. Bandırma Kırmızı sonuçtan çok gelişim odaklı bir takım fakat özellikle hücumları bu kadar bireyselliğe dökmeleri, onların gelişimine değil ancak istatistiklerine katkı verir. İlk periyot bittiğinde takım olarak sadece 1 asistleri vardı. Bu bireyselliğin getirdiği top kayıpları da onların hem savunma direncini hem de oyunun içinde kalma arzusunu iyice düşürdü. Hawkins ve Kemp toplam 49 sayıyla maçın kopmasında büyük pay sahibi oldular . Deron başta olmak üzere diğer yabancılar da yaptıkları şık hareketler ve smaçlarla maça ayrı bir renk kattılar.

19/9 üç sayılık isabeti yüksek bir yüzde fakat bunların çoğunu boş atış olarak yakaladı Beşiktaş. Yaptıkları 22 asistte bugün topu ne kadar iyi paylaştıklarının göstergesi olabilir. Kemp 27 sayı – 4 ribaund – Hawkins 22 sayı – 4 ribaund – 4 asistle takımın en skorer isimleri oldu.

 

Bandırma Kırmızı’da McGhee ve Ahmet Fatih Canıtitiz dışında pek varlık gösteren oyuncu çıkmadı. Şafak ve İbrahim ara ara yeteneklerini gösterse de bunu maçın geneline yayamadılar. Zaten iki genç oyuncunun da en büyük problemi bu istikrar. Beşiktaş’la aynı sayıda üçlük denemesinde bulundu Bandırma fakat sadece 2 isabet kaydedebildiler. 5′i Şafak Edge’ye ait olmak üzere yaptıkları 17 top kaybı da pas paylaşımını doğru yapamamalarından ve Beşiktaş’ın zaman zaman denediği tam saha baskı kaynaklı. McGhee 16 sayı 7 ribaund – Ahmet Fatih Canıtitiz 16 sayı – 9 ribaund ile maçı tamamladı.

Maça Can Akın – Deron Williams guard ikilisiyle başladı Beşiktaş. Hücum ribaundlarındaki etkinliğini sayıya çevirmekte zorlandı siyah-beyazlılar ve yaptıkları tam saha baskıdan da sonuç elde edemeyince İbrahim’in sayılarıyla Bandırma Kırmızı öne geçti. Can Akın’dan alamadığı katkıyı çeyreğin son bölümünde Mehmet Yağmur’dan aldı Beşiktaş. Kaydettiği 7 sayının yanı sıra, takıma getirdiği tempoyla son 2 dakikada 10-2′lik bir seri geldi ve ilk çeyreği Beşiktaş 30-23 önde kapattı.

Kemp’in üçlüğüyle farkın ilk defa çift hanelere çıktığı 2.çeyreğin ilk bölümünde Bandırma Kırmızı topu paylaşmak yerine hücumu tam anlamıyla bireyselliğe dökünce hücumdaki verimini iyice kaybetti. Deron Williams’ın topu kendi sahasından alıp yaptığı resitali Hawkins’e bel arkası pasla noktalandırması tribünleri de havaya soktu. Birkaç hücum sonra bu sefer Semih’den aynı şık hareketleri gören izleyiciler hücumun Deron Williams’ın alley-opp’luk pasıyla sonlanmasıyla kısmı bir basketbol mest olması yaşadılar. Bu hareketler havasında geçen ikinci çeyrek 54-39 Beşiktaş üstünlüğüyle sona erdi.

 

Sıfır toleransın bu maçtaki kurbanı da Deron Williams oldu. Topu yere sert koymasıyla aldığı teknik faul onu 4.faulüne ulaştırdı. Şafak’la faulleri isabetli kullanan Bandırma farkı 8 sayıya düşürse de Kemp üçüncü çeyreğin geneline yaydığı başarılı hücum performansını bu dakikalarda başlattı. Özellikle dış atışlardaki yüzdeli isabetleri farkı tekrar 15 civarına çıkarttı. Çeyreğin bir bölümünde iki takımda oyundan iyice düştü ve top kayıpları hiç bitmeyecekmiş gibi arttı. Bu top kayıpları serisini bozan isim de Kemp oldu. Çeyreğin son topunda Kemp 3 sayıyı gönderdi ve son periyota 79-59 Beşiktaş üstünlüğüyle girildi.

Son çeyrekte Kartal Özmızrak oyuna girdi. Üst üste yaptığı 2 asistle de tribünlerin alkışlarını aldı. Genç oyuncu için bu dakikalar çok önemli. Maçın son bölümünde Hawkins’in sayılarıyla 100 sayı barajını geçti Beşiktaş ve maçı da 107-69 kazanmayı başardı.

Beşiktaş Milangaz 107 : Mehmet YAĞMUR: 9 Sayı, 2 Ribaunt, 2 Asist Barış HERSEK: 10 Sayı, 2 Ribaunt, 1 Asist Kartal ÖZIRMAK: 2 Sayı, 1 Ribaunt, 2 Asist Zoran ERCEG: 6 Sayı, 6 Ribaunt, 3 Asist, 1 Blok Deron WİLLİAMS: 11 Sayı, 1 Ribaunt, 5 Asist Semih ERDEN: 13 Sayı, 8 Ribaunt, 1 Asist, 1 Blok Can AKIN: 4 Sayı, 1 Ribaunt, 2 Asist Adem Ören: 2 Ribaunt Marcelus KEMP: 27 Sayı, 3 Ribaunt, 1 Asist Serkan ÖZVER: 1 Ribaunt David HAWKİNS: 22 Sayı, 4 Ribaunt, 4 Asist

Ersin DAĞLI: 3 Sayı, 7 Ribaunt, 1 Asist, 1 Blok
BANDIRMA KIRMIZI 69 : Mert Gizir: – Şafak Edge: 8 Sayı, 3 Asist Cenk Şekercioğlu: 4 Sayı, 1 Ribaunt, Ahmet Fatih Cantitiz: 16 Sayı, 9 Ribaunt, 1 Asist Mert Türkyılmaz: 1 Ribaunt İbrahim Yıldırım: 14 Sayı, 3 Ribaunt, 3 Asist, 1 Blok Hasan Yıldız: 1 Ribaunt, Talat Alp Altunbey: 10 Sayı, 7 Ribaunt, Gary Jerome Mc Ghee: 16 Sayı, 7 Ribaunt, 1 Asist Anil Binici: 3 Ribaunt, 1 Blok



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli