Banvit performansı ile şaşırtıyor.

Banvit performansı ile şaşırtıyor.

ligde son 6 maçtır, Eurocup'ta da son 3 maçtır bileği bükülmüyor




Sezona istediği gibi başlayamamıştı Banvit. Türkiye Kupası'nda kolay grupta Beşiktaş dışındaki rakiplerini yenip ikinci sırayı alarak son 8 takım arasına kalmayı başarmışlardı ama Euroleague ön elemesinde varlık dahi gösteremeyiş, sonrasında ligin ilk 4 maçında alınan 3 yenilgi ve Eurocup'ın ilk 3 maçının da 2′sinden mağlubiyetle ayrılmak Bandırma ekibi adına berbat bir tablonun ortaya çıkmasını sağladı.

Ancak ligde son 6 maçtır, Eurocup'ta da son 3 maçtır bileği bükülmüyor o Banvit'in. Bu 9 maçta rakiplerine toplam 140 sayı fark attı. Maç başına 15,5 sayılık bir fark demek bu. Bunu başarırken rakip potalara 729 sayı (ortalama 81) bırakıp, kendi potasında ise sadece 589 sayı (ortalama 65,5) gördü. Önemli bir vites yükseltiş, önemli bir form tutuş ve önemli bir özgüven kazanımı.

9 maçlık bu performans ile hem ligde durumu toparladılar, hem de Eurocup'ta Top-16′ya kalarak kulüp tarihinin Avrupa arenasındaki ilk zaferini kayıtlara geçirdiler. Tebrik etmek lazım. Hem başarı için hem de bu dibe vurmuş durumdan toparlayıp geliş ve 5. vitese takış için.

Sezon öncesinde hazırlık döneminin iyi geçmediğini kulüpteki kişiler de açıkça söylüyorlar. Koç Orhun Ene Milli Takım için ciddi mesai harcadı ve ciddi anlamda da yıprandı, takım-koç birlikteliği geç sağlandı, çok az sayıda hazırlık maçı yapıldı, takıma yeni katılan birçok isim olduğundan bu isimlerin adaptasyonu gecikti vs.. Yani bir anlamda sezon içerisinde oynaya oynaya ritim kazandı Banvit. Sezona o sezonun içerisinde hazırlandı ve şimdilik geriye dönüp baktığımızda ıskalanmış bir hedef yok, eğer Euroleague ön elemesinden 3 maç kazanarak geçmemeyi saymaz isek. Ben onu hedef olarak görmemiştim zaten ama en azından daha ilk maçtan devrileceklerini de ummuyorum. Kupada son 8′deler, ligde toparladılar, Avrupa'da da son 16′ya kaldılar. Dediğim gibi ıskalanmış hiçbir hedef yok. Sistemi kurup o sistemin arkasında durabilmek bir şekilde önemli ve farklı bir olay bu ülkede. Banvit çoğu konuda bu ülkenin alışkın olmadığı kararları alan bir kulüp, sahip çıkmak lazım, iyi incelemek lazım.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli