BANVİT´İN AVRUPA´DA KARAR MAÇI!..

BANVİT´İN AVRUPA´DA KARAR MAÇI!..

BANVİT - DOMINION BILBAO BASKET 10 ŞUBAT ÇARŞAMBA SAAT 19:00

  Banvit Eurocup 2.Tur G Grubu 6. ve son hafta karşılaşmasında İspanyol temsilcisi Dominion Bilbao Basket takımını konuk ediyor. Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu´nda oynanacak olan bu önemli karşılaşmada kazanan takım Eurocup´da Son 16 takım arasına adını yazdıracak.

    Bandırma´da Çarşamba akşamı oynanacak Eurocup 2.Tur G Grubu altıncı hafta karşılaşmasında Banvit İspanyol temsilcisi Dominion Bilbao Basket takımını konuk ediyor. Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu´nda saat 19:00´da başlayacak bu önemli karşılaşma NTV Spor´dan canlı yayınla ekranlarda olacak.

    Eurocup´da geçtiğimiz hafta Banvit Almanya´da Alman temsilcisi Bayern Münih´e 77 - 62 mağlup olmuştu. Dominion Bilbao Basket ise İspanya´da grubun bir diğer Alman temsilcisi Ratiopharm Ulm´ü konuk etmiş ve sahadan 83 - 65 galibiyetle ayrılmıştı. Eurocup´da bu karşılaşma ile birlikte 85.maçına çıkacak olan Banvit, bu kupada bugüne kadar oynadığı 84 karşılaşmada 46 galibiyet ve 38 mağlubiyet alarak %54 galibiyet yüzdesi elde etti. Eurocup´da Banvit´in Amerikalı oyuncusu Dominique Johnson 14,9 sayı ortalaması ile oynarken, Banvit´in Fransız yıldızı Adrien Moerman 8,1 ribaund ortalaması yakaladı. Courtney Fortson 5,8 asist ortalaması ile katkı yaparken Jackie Carmichael ise 0,9 blok ortalaması ile takımdaki en yüksek blok ortalamasına sahip isim. Banvit Bandırma´da oynayacağı bu önemli karşılaşmadan seyircisinin de desteği ile galibiyetle ayrılıp Eurocup´da Son 16 takım arasına kalmak istiyor.

Eurocup 2.Tur G Grubu´nda puan durumu ve 6.hafta programı ise şu şekilde :

/resimler/2016-2/8/1220487248866.jpg

 

 10 Şubat 2016 Çarşamba

20:00          Ratiopharm Ulm (Almanya) - Bayern Münih (Almanya)

/resimler/2016-2/8/1222035219066.jpg

                          BANVİT BK BAŞKANI ÖZKAN KILIÇ,

                    ´´TÜM BANDIRMA´LILARIN GÖREV ZAMANI´´

Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, 10 Şubat Çarşamba günü Banvit´in Eurocup´ta oynayacağı Dominion Bilbao Basket maçı öncesinde bir açıklama yaparak Bandırma halkını göreve çağırdı.

   ´´Takımımız Çarşamba akşamı Kara Ali Acar Spor Salonunda, Banvit tarihinin önemli karşılaşmalarından birisine çıkacak. Hepimizin bildiği gibi Bilbao Basket karşılaşması, geçtiğimiz sezon aynı kupada yarı final oynama başarısı gösteren takımımızın bu sezon Avrupa´nın en iyi 16 takımı arasına girmesi anlamı taşıyor.

   Kendi evlerinde müthiş bir mücadele sonucu mağlup etmeyi başardığımız rakibimizin bu sezon Avrupa Kupalarında deplasmanda mağlubiyeti bulunmuyor. Bu bakımdan şu ana kadar Bandırma´da oynanan tüm karşılaşmalarda verdikleri müthiş destek ile takımın adeta 6.oyuncusu olarak görev yapan taraftarımıza şimdi daha büyük görev düşüyor. Avrupa´nın en önemli basketbol ekollerinden birisi olan İspanya´nın Bilbao Basket takımını eli boş göndermemiz için, çarşamba akşamı tüm salonda tek bir boş koltuk kalmaması ve Bandırma halkı ile beraber tek yürek olmamız şart.

   Son olarak, centilmen Bandırma seyircisinin karşılaşma boyunca, her zaman verdiklerin desteğin daha fazlasını göstereceklerine ve onlardan alacağımız güç ile Eurocup´ta ilk 16 takım arasına adımızı yazdıracağımıza inancımın tam olduğunu belirtmek isterim.´´ şeklinde konuştU.



Anahtar Kelimeler: BANVİT AVRUPA KARAR MAÇI
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı