Banvit`in gurur tablosu

Banvit`in gurur tablosu

Banvit, spor alanında başarılı bir yıl geçirdi.

BANDIRMA KIRMIZI GENÇ TAKIM

 

GENÇ ERKEKLER TÜRKİYE ŞAMPİYONU

VECİHİBEY İLKÖĞRETİM OKULU

(BANDIRMA KIRMIZI KÜÇÜK TAKIMI)

İLKÖĞRETİM YILDIZLAR TÜRKİYE ŞAMPİYONU

BANDIRMA KIRMIZI

TÜRKİYE BASKETBOL 2.LİGİNE YÜKSELME BAŞARISI (3.LİG İKİNCİSİ)

BANVİT YILDIZ TAKIMI

YILDIZ ERKEKLER TÜRKİYE ŞAMPİYONASI FİNALİSTİ

BALIKESİR İL KARMASI

(BANDIRMA KIRMIZI KÜÇÜK TAKIM)

İL KARMALARI TÜRKİYE FİNALİSTİ

Kurulduğu günden bu yana altyapı`ya yaptığı yatırım ve üst düzey organizasyonu ile tüm basketbol camiasının haklı takdirini kazanan Banvit Basketbol Kulübü yıllardır verdiği emeklerin karşılığını özellikle son iki sezondur sonuçlara da yansıtmaya başladı.

II-Yıldız Erkekler Türkiye Şampiyonası Finalisti Banvit

Geçtiğimiz sezon Küçük Erkekler Türkiye Şampiyonasında bir çok yıldız oyuncu adayını bünyesinde bulunduran 2000-2001 jenerasyonu ile şampiyonluğa ulaşan Banvit BK, içinde bulunduğumuz sezonda ise şu ana kadar oynanan tüm şampiyonalarda kürsüde kendisine yer bulmayı başardı. Yıldızlar Türkiye Şampiyonasında kazanılan ikincilik ile başlayan bu müthiş performans Banvit oyuncularının yer aldığı Balıkesir İl Karmasının Türkiye finali oynaması ile devam etti. 

III- Balıkesir İl Karması (Bandırma Kırmızı Küçük Takımı)  İl Karmaları Türkiye Finalisti

Bu başarı öyküsü 24 Mayıs Pazar günü final karşılaşmaları oynanan İlköğretim Yıldızlar Türkiye Şampiyonası ve Genç Erkekler Türkiye Şampiyonası ile doruğa ulaştı.

İlk olarak KKTC`de oynanan İlköğretim Yıldızlar Türkiye Şampiyonasında mücadele eden ve kadrosunu Bandırma Kırmızı Küçük Takım oyuncularının oluşturduğu Bandırma Vecihibey İlköğretim Okulu final karşılaşmasında İzmir Mavişehir Doğa Koleji karşısında elde ettiği 63-56`lık sonuçla şampiyonluğa ulaştı.

IV- Vecihibey İlköğretim Okulu (Bandırma Kırmızı Küçük Takımı) İlköğretim Yıldızlar Türkiye Şampiyonu

Aynı tarihte Tekirdağ`da devam etmekte olan Gençler Türkiye Şampiyonasında Banvit BK altyapısı iki takımla temsil edildi. Bandırma Kırmızı Genç Takımının yanı sıra Yıldızlar Türkiye Şampiyonası ikincisi Banvit Yıldız Takımıda Anadolu Şampiyonasını birincilik ile tamamlayıp turnuvaya katılım hakkı elde etmişti.  Turnuvada yalnızca sekiz Birinci Lig takımının genç takımları ile temsil edildiği düşünüldüğünde, kendilerinden 3 yaş büyük oyuncuların yer aldığı bir organizasyona katılım hakkını elde etmeleri dahi şampiyonluk kadar kıymetliydi.

Banvit Yıldız Takımı şampiyonayı, aldığı iki galibiyet ile 13.sırada tamamlarken, ağabeyleri Bandırma Kırmızı ise gruplardan başlayarak rakip tanımadı ve namaglup olarak geldiği final karşılaşmasında Darüşşafaka Doğuş takımını 20 sayı farkla mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. Hatırlanacağı gibi aynı oyuncuların nüvesini oluşturduğu Bandırma Kırmızı  bu sezon Türkiye Basketbol 3.Liginde mücadele etmiş ve tamamı Banvit altyapısından yetişen gençlerin oluşturduğu kadro zorlu rakiplerinin arasında sıyrılarak Türkiye Basketbol 2.Ligine yükselme hakkı elde etmişti. 

V-Genç Erkekler Türkiye Şampiyonu Bandırma Kırmızı

Turnuvada ayrıca Rıdvan Öncel En Değerli Oyuncu, Erkan Yılmaz En İyi Forvet ödüllerinin sahibi olurken, Kerem Aydan Özel ise turnuvayı Asist Kralı olarak tamamladı.

Salı günü başlayacak Küçük Erkekler Türkiye Şampiyonasında yeni bir başarı öyküsüne imza atmak isteyen Banvit Altyapı Organizasyonunda başta Pilot ve Genç Takımlar Sorumlusu Menderes Gümüşdal ve Altyapı Koordinatörü Ahmet Gürgen olmak üzere tüm ekip bugünlere gelinmesinde büyük bir özveri ile çalıştı. Güçlü bir organizasyon ve doğru yatırım ile başarılabilecekler konusunda örnek olurlarken, Bandırma ilçesi ve Banvit Ailesine ise büyük gurur yaşattılar.

Banvit Ailesi olarak bu gurur tablosunu büyük bir hayranlıkla yürekten tebrik ediyor, kendi bünyemizden yetişen değerli oyuncularımızla ilerleyen senelerde A Takım seviyesinde önemli başarılara ulaşmayı hedefliyoruz.



Anahtar Kelimeler: Banvit`in gurur tablosu
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu