Banvitspor ve Kılıç, Ribaund dergisinde

Banvitspor ve Kılıç, Ribaund dergisinde

Banvitspor Kulübü Başkanı Özkan Kılıç: ?Kulübümüzün ve Bandırma´nın hak ettiği yeni spor salonu konusunda çok geç kalındı?

İlk sayısı yayınlanan basketbol dergisi ?Ribaund?da Banvit Basketbol Kulübü ve başkanı Özkan Kılıç´a da geniş yer verildi.

Banvitspor´a ait sayfaların başlığında ?Mütevazı? Öncü? İstikrarlı?? başlığı kullanılırken, Kulüp Başkanı Özkan Kılıç´ın, bir süre önce aramızdan ayrılan Mehmet Baturalp için ?Mehmet Baturalp, en büyük yol göstericimdi? değerlendirmesi yer aldı.

Dergideki açıklamalarının bir bölümünde Kılıç, şunları söyledi:

?Yıllar içinde mütevazı ama istikrarlı yapı ortaya koymaya çalıştık. Bu sayede genç oyuncu yetiştirerek Türk basketboluna kazandırma bakımından öncü kulüplerden biri olduk. Açık söylemek gerekirse başlangıçta kulübümüzün kuruluş amacı Bandırma ve çevresindeki gençleri spora yönlendirmek ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmaktı. Ama geldiğimiz nokta itibariyle amacımız, misyonumuz ve hedeflerimiz çok farklı bir yerde konumlanmış durumda. Geride bıraktığımız yıllar içinde ortaya koymaya çalıştığımız mütevazı ama istikrarlı yapı sayesinde Banvit, genç basketbolcuların yetiştirilmesi ve Türk basketboluna katkı bakımından öncü kulüplerden biri konumuna gelmiştir. Kulübümüzün, Türk basketbolunun gelişimi ve Türk gençlerinin yetişmesi yönünde önemli bir sorumluluk üstlendiğini düşünüyorum. Elbette ki daha önce değindiğim gibi zaman içinde A takım düzeyinde de hedeflerimiz değişmiş ve gelişmiştir. A takımda kazandığımız başarılar benim için her zaman büyük önem arz edecek olmakla beraber, kendi altyapı oyuncularımızdan kurulu pilot takımımızın Süper Lig´e yükselme başarısını göstermesi, bize paha biçilemez bir gurur yaşatmıştır. Bir ilçeden yükselen aynı organizasyona ait iki takımın en üst ligde, üstelik aynı anda yer alması belki de dünya basketbolunda bir ilktir. O nedenle Banvit, taraflı tarafsız herkesin takdir ve övgüsünü kazanmıştır.?

EN YÜKSEK BÜTÇE SEZONU

Bugüne dek en yüksek bütçeyi Koç Dimitris Itoudis döneminde harcadıklarına dikkati çeken Kılıç, şu değerlendirmede bulundu:

?O zamanın koşulları ile bütçe bakımından Türkiye´de ilk dört-beş takımdan sonra geliyorduk. Teknik heyet ve sporcu kadrosu çok değerli isimlerden oluşuyordu. O sezon bütçemiz oranında önemli iş yaptığımızı rahatlıkla söyleyebilirim. Ligi açık ara birinci tamamlamamıza rağmen yarı finalde kötü oynadığımız bir maç belki de bizi şampiyonluktan etmişti. O sezon ligde iki kez yendiğimiz Fenerbahçe şampiyonluğu kazanmıştı.?

UNUTAMADIĞI ANTRENÖR VE OYUNCULAR

Kılıç, kulüplerinde çalışırken etkilendiği, unutamadığı antrenör ve futbolcular hakkındaki bir soruyu da şöyle yanıtladı:

?Basketbol yolculuğumuz boyunca ince eleyip sık dokuyarak çok değerli insanlarla çalıştığımı söyleyebilirim. Burada değer verdiğim ve saygı duyduğum herkesin adını yazmaya belki bu sayfalar yetmez ama ilk fırsatta adını telaffuz etmek isteyeceklerim, antrenör olarak Banvit Basketbol Kulübü´nün vizyonunu birkaç basamak yukarıya taşıyan sayın Orhun Ene, şu an Avrupa´nın en iyi antrenörlerinden biri olarak gördüğüm Dimitris Itoudis ve kulübün sportif başarı sezonuna imza atan sayın Sasa Filipovski´dir. Oyuncu olarak hemen aklıma gelen Ermal Kugo, Cevher Özer, Erkan Veyseloğlu, Keith Simmons, Chuck Davis, Jordan Theodore ve Furkan Korkmaz´ın isimlerini telaffuz edebilirim. Ama özellikle başta kendi altyapımızdan yetiştirdiğimiz oyuncular olmak üzere pek çok başka isim de var elbette.?

PARASAL DESTEK VAR MI?

Ligde Fenerbahçe Doğuş gerçeği olduğuna işaret eden Kılıç, ?Şu an ligimizde bir Fenerbahçe Doğuş gerçeği var. Sadece Türkiye´de değil, Avrupa´da da şampiyonluğun en önemli favorisi durumundalar? dedi.

Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, parasal anlamda yeterli desteği görüp görmedikleri konusundaki bir soruyla ilgili şunları söyledi:

?Bildiğiniz gibi bu sezon sponsorumuz Banvit A.Ş. yönetiminde değişiklik oldu ve şirket el değiştirdi. Yıllardır basketbola kendilerini adayan ve en büyük destekçimiz konumundaki Görener ailesi, şirketi sektöründe bir dünya devi olan BRF´ye devretti. Kendileri ile iki yılı kapsayan bir sponsorluk anlaşmamız var ve yükümlülüklerini aksatmadan yerine getiriyorlar. Buradan öncelikle bu zamana kadar verdikleri sınırsız destek nedeniyle sayın Vural Görener, sayın Ömer Görener ve sayın Turgut Görener başta olmak üzere Görener ailesine teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca elbette ki şu an itibarı ile desteği ara vermeden sürdüren BRF´ye de şükran ve teşekkürlerimi iletmek isterim.?

YENİ SALON İÇİMİZDE YARA

Kılıç, yeni spor salonu ile ilgili bir soruyu da şöyle yanıtladı:

?Açıkçası yeni salon projesi içimizde bir yara olarak duruyor. Gelinen noktada yeterli desteği alamadığımızı düşünüyorum. Bu kulübün ve kentin hak ettiği yeni salon konusunda ne yazık ki çok geç kalındı. Şu andaki koşullarımız çerçevesinde bu projeye bizim de destek vermemiz pek mümkün gözükmüyor. Umarım en kısa zamanda, başta devletimizin yetkili kurumları ve Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından konuya hassasiyet gösterilir. Çünkü bize göre Banvit organizasyonu ve Bandırma kenti, modern ve gerekli yeterlilikte bir salonu belki de herkesten fazla hak ediyor.?

HİÇBİR ZAMAN ?YETER? DEMEDİM

Kılıç, derginin, ?Göreviniz süresince ?yeter artık bırakıyorum dediğiniz bir an oldu mu?? şeklindeki sorusunu da, ?Çok şükür hiçbir zaman böyle bir hissiyat içinde olmadım. Çok zorlandığım zamanlarda bile salona geldiğimde gördüğüm manzara, altyapı takımlarımızın yaptığı antrenman, oradaki çocukların hevesi ve bu yöndeki çalışmalarımızın kararlılığı beni hep pozitif tuttu. Türk gencine yatırımın en kutsal yatırım olduğunu düşünüyorum. Bu kulüp var olduğu sürece de bu yöndeki kararlılığımızın süreceğini söyleyebilirim. Bu kararlılığımız beni ?yeter artık bırakıyorum´ noktasından hep uzak tutacaktır.? Önder BALIKÇI

/resimler/2018-1/20/1210230874022.jpg



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli