Banvitspor`dan Tofaş açıklaması

Banvitspor`dan Tofaş açıklaması

22.03.2013 Cuma günü Bursa'da oynanan TOFAŞ-BANVİT karşılaşmasının ardından Banvit Basketbol Kulübü'nden yapılan açıklama




22.03.2013 Cuma günü Bursa'da oynanan TOFAŞ-BANVİT karşılaşmasının ardından Banvit Basketbol Kulübü'nden yapılan açıklama;

Maçın dördüncü periyodunda İzzet Türkyılmaz'a yapılan faul ve akabinde çalınan teknik faulle birlikte 4 serbest atış ve topu orta sahadan oyuna sokma hakkını kazandık. Faul atış sırasını karıştıran sporcumuz Keith Simmons önce teknik faul atışlarını kullandı ve isabet sağlayamadı. Daha sonra da kendisine faul yapılan İzzet Türkyılmaz çizgiye giderek takımımıza 2 sayı kazandırdı. Hakemler ve gözlemci, kurallar ve uygulanışları konusundaki bilgisizlikleri nedeni ile skandal bir karara imza attılar.

Dört serbest atış hakkı kazanan takımızın 2 sayısı score-boarddan silindi ve topu orta sahadan oyuna sokma hakkımız da elimizden alındı. Sporcularımız, faul atış sırasını yanlışlıkla şaşırmış ve takımımıza herhangi bir avantaj getirecek bir art niyetli harekette bulunmamışlardır. Bu yanlışlık sonucunda hiçbir şey değişmemiş ve yine faulleri atması gereken sporcular kullanmışlardır. Bu apaçık ortadayken maçın hakemleri ve gözlemcisi bunu, hakemleri aldatmaya yönelik hareket” şeklinde değerlendirerek karar vermişlerdir.

Bu kararda tarafımızca anlaşılamayan noktalar şunlardır;

1.) İlk serbest atışları yanlış oyuncumuzun kullanmasından dolayı atışlar iptal edilse de daha sonraki teknik faul atışlarından kazandığımız 2 sayı neden geçersiz sayılmıştır?

2.)   Kazandığımız 4 serbest atışın sıralamasında yapılan hatanın hakemleri aldatmaya yönelik bir hareket olduğu kanaatine nasıl varılmıştır? Bize ne gibi bir avantaj getirmiştir? Bu atışlar yapılırken sıralaması ile ilgili olarak hakemlerin hiç sorumluluğu yok mudur?

3.)   Avrupa'daki maçlarda böyle durumlarla karşılaşan hakemler bunu bir aldatma olarak nitelendirmeyip oyunu akışına bırakırken bizim karşılaştığımız benzer durumda farklı olan nedir?

Bu olayda hakemlerin ve gözlemcinin de dikkatsizliği olmasına rağmen tek mağdur olan taraf maalesef biziz. Karşı takım atışlı faul yapmışken ve arkasından da teknik faulle cezalandırılmışken olayın tüm faturası bize kesilmiştir. Maçın son 3 dakikasında yapılan bu hata sonucunda rakibimiz büyük bir avantaj yakalamıştır.

Maçtan sonra ilgili kuruma yaptığımız itirazın sonucunu bekliyoruz ve adaletin sağlanması adına da bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız.

Tofaş Kulübü'nü galibiyetlerinden ötürü samimiyetle kutluyoruz. Kulübümüz haklarını korumak adına vermiş olduğumuz bu mücadelenin de basketbol kamuoyu tarafından anlayışla karşılanacağını umuyoruz.











Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli