Banvit´ten İftar menüsü

Banvit´ten İftar menüsü

Sağlıklı Ramazan sofralarının sırrı yüksek protein ve düşük yağ içeren tavuk ve hindi etinde

Bu yıl Ramazan ayı yaz sezonunun başına denk geliyor. Doğru ve dengeli bir beslenme rejimi, Ramazan ayını sağlıklı geçirmenin en ideal yolu. Hem tok tutan yapısı hem de içerdiği yüksek protein değeri ve düşük yağ oranıyla tavuk ve hindi eti, Ramazan sofraları için en ideal lezzet alternatifleri arasında.

Türkiye´nin lider tavuk eti üreticilerinden Banvit, Ramazan ayında sağlıklı beslenmek, kaliteli ve sağlıklı bir Ramazan geçirmek için iftar ve sahur sofralarında kaliteli protein tüketilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Banvit, sağlıklı iftar ve sahur sofraları için ağır hamur işi yiyecekler, kızartmalar, baklavalar yerine çorba, haşlanmış, ızgara veya fırında pişirilmiş tavuk veya hindi eti, sebze yemekleri, bol salata ve meyve tüketimini öneriyor.

/resimler/2018-5/14/1321097543197.jpg

Tavuk ve hindi etinin sağlıklı beslenmedeki yerine dair bazı bilgiler;

  • Sağlıklı beslenme önerilerinde kaliteli hayvansal protein kaynakları arasında yer alan tavuk ve hindi eti, besin öğeleri açısından değerlendirildiğinde kırmızı ete göre daha az yağ, doymuş yağ ve kolesterol içeriyor.
  • Tavuk ve hindi eti, vücut tarafından rahatlıkla sindirilip, kaslarımızın güçlü olmasını sağlıyor.
  • Ramazan ayı boyunca ana öğün sayımız ikiye düşeceğinden, daha uzun süre tok tutan, kan şekerini yavaş yükselten besinler sofralarımızın baş tacı olmalı. Bu bakımdan tavuk ve hindi eti, süt ve ürünleri, kuru baklagiller, tam tahıllar ve sebzeler sofralarımızda mutlaka yer almalı.
  • Tavuk ve hindi eti, alınan besinleri enerjiye ve vücudun ihtiyacı olan diğer öğelere çevirmede büyük önem taşıyan enzim aktivitelerini destekleyen B6 ve B12 vitaminleri açısından son derece zengin.
  • Doymuş yağ ve tuz oranı düşük olduğu için, kalp-damar hastaları, diyabetikler, tansiyon hastaları, gebe ve emziren anneler rahatlıkla tavuk ve hindi etini tüketebilir.
  • Tavuk ve hindi eti, yüksek oranda eksikliğinde kansızlık görülen demir minerali içerir.
  • Tavuk ve hindi etindeki yüksek kaliteli protein, yaşlandıkça meydana gelen kas kaybını diğer protein kaynaklarına göre daha etkin bir şekilde önler.
  • Ayrıca tavuk ve hindi eti, beyin gelişimi ve sinir sisteminin düzgün çalışmasını sağlayan B12 vitaminin de doğal kaynaklarıdır.

/resimler/2018-5/14/1321313793578.jpg

Banvit Hakkında

Banvit, faaliyetlerine 1968 yılında karma yem üreticisi olarak başladı. 1984 yılında aşamalı olarak piliç eti üretimine geçiş yapan şirket, Türkiye´de ilk defa temizlenmiş ve poşetlenmiş taze piliç üretimini gerçekleştiren kuruluş oldu. 2001 yılından bu yana hindi eti ve ileri işlenmiş hazır gıdaların üretimini de gerçekleştiren Banvit´in hisselerinin yüzde 79,48´i, 2017 yılında TBQ Foods GmbH tarafından satın alındı. Banvit, 1992 yılından bu yana BİST´de işlem görüyor.

/resimler/2018-5/14/1322260201004.jpg



Anahtar Kelimeler: Banvit İftar menüsü
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli