Banyo`da entegre esrar üretimi

Banyo`da entegre esrar üretimi

Akçay`da bir evde ele geçirilen Esrar üretme yöntemi Modern tarımcıları dahi hayrete düşürdü.





Bunu da gördük`` Evinin banyosu ve odalarında Entegre esrar üretim tesisi kurmuş.

Günümüzde ucuz Tarım Kredilerinden yararlanmak için, Bahçesinin etrafına tel çit çevirip, Kapısına ``Tarımsal üretim tesisleri `` yazanlara inat.

 Akçay Beldesi'ndeki apartman dairesinde uyuşturucu madde üreten S.M.(42) yakalandı.

İhbar üzerine Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan arama kararı paralelinde S.M.'nin evinde yapılan aramada, dairesinin bir odası ve banyosunu özel şekilde dizayn ederek, bir sera durumuna dönüştürüp, uyuşturucu üretimi gerçekleştirdiği belirlendi. Aramada, banyonun bir bölümünde damlama sistemini andıran düzenek bulunduğu, küçük saksıların içine strafor yerleştirilerek, tohumların buraya ekildiği, ekili tohumların, saksıları ile birlikte büyük leğenlere bırakıldığı ve buralarda çimlendirildikleri, leğenlerin alt bölümlerinin alüminyum folyo ile kaplandığı, yeteri kadar aydınlanma, ısıtma ve sulama işlemlerinin özel düzeneklerde yapıldığı, çimlenip, bir miktar büyüyen bitkilerin biraz daha büyük odaya alındığı, bu odada hazırlanan özel saksılara yerleştirildiği, hazırlanmış motorlar ile sularının ve özel karışımlı sıvıların bitkilere verildiği, bu işlemlerin kendiliğinden devir daim olduğu, zaman içinde hiç toprak kullanmadan bitkilerin kök salarak geliştiği saptandı.

Toplam 18 kök kenevir bitkisinin yanı sıra 25 adet, boyları 1 cm. olan kenevir fidesine el konuldu.

Ayrıca evde 1,5 kg. esrar maddesi ele geçirilirken, güvenlik güçlerinin müdahalesi sırasında bir kısım suç unsurlarının da klozete atıldığı görüldü.

Şüpheli S.M. hakkında uyuşturucu madde yetiştirmek, kullanmak ve ticaretini yapmak” suçlarıyla adli işlem yapıldı. S.M., çıkarıldığı mahkemede, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.














Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli