Barcın, kispete vurdu

Barcın, kispete vurdu

Manyas'ın CHP'li Belediye Başkanı Tancan Barcın: “Seçimde aday olmayacağım”

Manyas Belediye Başkanı Tancan Barcın, CHP Manyas ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, yedi ay sonra gerçekleşecek yerel seçimde belediye başkanlığına aday olmayacağını açıkladı.

9,5 yıldan beri sürdürdüğü belediye başkanlığı görevinde Manyas’a hizmet için büyük çaba harcadığını belirten Barcın, CHP’de “değişim”den yana olduğuna dikkati çekerek, bunun için kendisinin de adım attığını aktardı.

Barcın, şunları söyledi:

“9,5 yıllık başkanlık süremde şahsıma güvenenlerin yüzlerini kızartacak bir iş yapmadım. Beni belediye başkanı yapan üyelerimize ve vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Değişimlere yerelden başlamalıyız. Birazdan ilçe örgütü seçimi yapılacak. İlçe başkanı adayı, 16 yıldır aynı kişi. Mevcut delegenin yüzde 80’i aynı delege. Peki, ne değişti? Belediye başkanlarını kendi jokerleri gibi görmeleri, alınacak işçiler, yapılacak işlere kadar istediklerini yaptırmaya çalışmaları hiç hoş değil. Meclis üyelerini belirlemeleri, bazı kişileri zorlamaları hiç hoş değil. İlçe başkanlığı egoların tatmin edilme yeri değildir. İlçe başkanını ne il toplantılarında ne de resmi bayramlarda görmeniz mümkün değil. 2024 seçimlerinde ben de değişim isteğine uyuyor ve belediye başkan adayı olmayacağımı açıklıyorum. Her şeye rağmen görevimin son gününe kadar partimin kazanması için var gücümle çalışacağımdan emin olabilirsiniz.”

Ardından konuşan CHP Manyas İlçe Başkanı Av. İsfendiyar Ülker, ağırlıklı olarak genel siyaseti değerlendirdi. Ülker, Belediye Başkanı Tancan Barcın’ın kendisine yönelttiği eleştiriler için polemiğe girmek istemediğini belirterek, “Belediye başkanlarına sesleniyorum. İlçe kongrelerine müdahale etmeyin. İşinizi yapın. Manyas’ta şu anda partimizin altı aday adayı var. Ülkenin durumuna rağmen aday adayı oluyorlarsa hepsini teker teker kutluyorum” dedi.

ALTI ADAY ADAYI

Manyas Belediye Başkanlığı için şu isimlerin aday adayı olacağı öğrenildi:

Manyas Belediye Başkan Yardımcısı Zerrin Tok, CHP Manyas Belediye Meclis Üyesi Ahmet Duru, CHP Manyas Belediye Meclis Üyesi Ercan Ay, CHP Manyas İlçe Yöneticileri Hakan Özel ve Nadir Keskin, CHP Parti Meclisi Üyesi veteriner Esat Hepşen.



Anahtar Kelimeler: Barcın kispete vurdu
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı