Barınak kapasitesi arttırıldı.

Barınak kapasitesi arttırıldı.

Bandırma Belediyesi Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarına ivme kazandırdı.

Özel bir kuruluşa ait işyeri açılışında konuşan Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun toplumsal anlamda sempati ile yaklaşılan sokak hayvanları konusunda bir dizi çalışmaları bulunduğunu söyledi.

Başkan Tosun bu kapsamda Sokak hayvanları barınağı alanını 25.ooom2 genişlettiklerini, zaman içinde personel katkısı ile işlevselliği arttırılarak seri kısırlaştırma yapmayı planladıklarını söyledi.

Başkan Tosun, bu anlamda dernek ve özel bakım merkezi bulunan hayvan severlere de katkı verdiklerini kaydetti.

Başkan Av.Tolga Tosun: “Bandırma Hayvan Barınağının 25 dönümlük alanın tel örgü ve duvarla çevirdik. Bu bölgede vatandaşlarımızın da gelebileceği bir doğal yaşam alanı yaratacağız. Kısırlaştırma operasyonlarımız sürüyor. Ancak Bandırma’da Sokak hayvanları popülâsyonu sürekli artıyor.

Bunun nedeni, çevremizdeki ilçelerden, Bandırma’ya sürekli hayvan bırakılmasıdır. Sokak Hayvanları konusunda, Bandırma Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği ile işbirliği çalışması yapıyoruz.

Onlarla bu konuda bir protokol imzalayacağız. Hayvan barınağımızda veteriner ve personel eksikliği var. Bunları da önümüzdeki günlerde tamamlamak istiyoruz. Sokak hayvanlarımızı zaman zaman da Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin hayvan barınağına gönderiyoruz.”dedi.



Anahtar Kelimeler: Barınak kapasitesi arttırıldı.
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli