Barış Manço & Sevgi ve Barış derneği Bandırma`da

Barış Manço & Sevgi ve Barış derneği Bandırma`da

Ölümünün 13. yıl dönümünde düzenlenen anma töreni için Bandırma`ya gelen Barış ve Sevgi derneği yöneticileri Başkan Pekel`i makamında ziyaret etti.




Belediye Başkanı Sedat Pekel`e Barış ve Sevgi Rozeti takıldı.



Barış Manço
`nun Ölümünün 13. yıl dönümünde düzenlenen anma töreni için Bandırma`ya gelen Barış ve Sevgi derneği yöneticileri Başkan Pekel`i makamında ziyaret etti. 

Barış Manço`nun ölümünden önce sevgi ve Barış adına kurduğu anını yapımını üstlendiği proğramlardan alan, ``7 den 77 ye,Dolu dizgin, Barış ve Sevgi Derneği`` üyeleri başta genel başkan Barış Manço`nun kız kardeşi İnci Manço İlbay olmak üzere, Kuzeni Ömer Yüzbaşıgil, Müzisyen Mehmet Mısır, Yazar Semih Çelik ve derneğin İstanbul sorumlusu Gökhan Karaduman, Bandırma daki Barış Manço kültür merkezinde düzenlenen anma programı öncesinde Başkan Pekel`i makamında ziyaret ederek kendisini Barış ve Sevgi dostu üyesi olarak derneğin rozeti ile taltif etti.

Başkan Pekel Dernek üyeleri nezdinde basına yaptığı açıklamada Barış Manço`nun manevi şahsında, sitayişle bahsederek, Bugün aramızdan ayrılalı 13 yıl olmasına rağmen kendine özgü eserleriyle gönüllerde yaşatıldığını söyledi.

Dünyanın her yerinde olduğu gibi Barış Manço`nun Bandırma da da çok sevildiğini belirten Pekel Sevgi ve Barış dernegi üyelerinin Bandırma ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Daha sonra söz alan Manço`nun kız kardeşi ve Sevgi ve Barış derneği genel başkanı İnci Manço İlbay Ağabeyi Barış Manço`nun vefatı ile başlayan anma haftaları içersinde buruk bir hüzün yaşadıklarını belirterek, Konuyu siyah ile beyaz olarak tanımladı.

Barış Manço`ya gösterilen sevgi seli karşısında mutlu olduklarını ancak böylesine gönül dostu bir yakınlarını kaybetmiş olduklarını hatırlayarak ta hüzünlü olduklarını söyledi.

İnci Manço İlbay Barış Manço`nun üç yapıtının ismini taşıyan `` 7 den 77`ye, Dolu Dizgin, Barış ve Sevgi Derneği`` nin  bugün itibariyle İstanbul ve Ankara`da faaliyet gösterdiğini, Yakın gelecekte ise  Bursa da da şube açmayı planladıklarını söyledi.
İnci Manço bunun dışında da milyonlarca gönül üyesi bulunan Derneğin özellikle Balıkesir ve çevresine olan  gönül bağının ayrı bir yeri olduğunu söyledi.

İnci Barış İlbay, Bu sevgi ve ilginin Ağabeyi Barış Manço`nun Askerliğini Edremit`te yedek subay olarak tamamlaması ardından yaşamı süresince birçok kez gelmiş ve sanat icra etmiş olmasından kaynaklandığını vurguladı.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli