"BAROLAR, TTB, TMMOB Yetmedi Sıra Derneklere Geldi!"

CHP BAŞKANI DR. SELİM PANÇ;"BAROLAR, TTB, TMMOB Yetmedi Sıra Derneklere Geldi!"

İktidar bloğu tarafından dernekler ile ilgili kanun teklifi getirildi ve iktidar bloğu tarafından kabul edildi. İktidar bloğu bu yasa ile vatandaşa derneklere gitmeyin, talepleriniz için bir araya gelmeyin, sesinizi çıkartmayın mesajı veriyor.
Vatandaş sussun, üniversiteler sussun, sendikalar sussun, sanat sussun, basın sussun, BAROLAR sussun,  ADD sussun, TTB sussun, TMMOB sussun yasaları ve düzenlemelerinin sonunda sıra dernekler sussun yasasına geldi.
Karşı Çıkan Derneklere ‘Haddini Bil, Başına Çökerim’ Deniyor….
Gelişmiş demokrasilerde halkın örgütlenme ve sivil toplum oluşturma hakkının önü açılırken getirilen bu yasa 12 Eylülcüleri kıskandıracak niteliktedir. Getirilen yasa ile Kazdağları’nı, Salda Gölü’nü korumanın, bunun etrafında örgütlenmenin yolu açıkça kapatılmıyor mu? Sendikası olmayan iş kollarının bir araya gelmesinin yolu kesilmiyor mu? Zeytin üreticisi, süt üreticisi, çiftçi, köylü, serbest çalışanlar iktidarın isteğine, çıkarttığı yasalara STK'ları üzerinden karşı çıkarsa ‘haddini bil başına çökerim’ denmiyor mu?
Bugün demokrasi tarihine kara leke çalındı. Bu kara lekenin kılıfı da ‘teröre finansman’ sağlamak oldu. Öyle ki FETÖ’nün siyasi ayağını araştırmaktan kaçanlardan, terörist başının mektubunu canlı yayında okuyanlardan, Kırmızı Bültenle aranan Osman Öcalan’ı devletin resmi kanalına çıkartıp oy çağrısı yaptıranlardan hesap sormak orada öylece duruyorken terörün finansörü olarak dernekler gösteriliyor ve bu sebeple yönetimsel veya mali olarak derneklerin üzerine çökmenin yolu açılıyor.
“Ekoloji, Kadın ve Dayanışma Dernekleri Kamu Yararına Çalışan Dernek statüsüne alınmalıyken bu yasa ayıptır, ayıplıdır!
Dernek yöneticileri veya üyeleri açıkça devlet kurumlarını bildiriliyor. Yasal olarak problemli olanlar, terör suçu veya adi suç işlemiş olanlar da yönetici olamıyorken bu yasa hükümetin kendisine muhalif olan her derneği adli yola gerek kalmadan keyfi olarak terör suçlusu ilan etmesinin yolunu açıyor.
Çevre ve ekoloji dernekleri, kadın dernekleri, yoksulluğa karşı dayanışma dernekleri kamu yararına çalışan dernek vasfı  olmalıyken çıkartılan bu yasa ayıptır, ayıplıdır, anti demokratiktir ve keyfidir! Bu vesile ile muhalif derneklerin faaliyetlerini ortadan kaldırırız, keyfi cezalarla yıldırırız, muhalif derneklerin malına-mülküne çökeriz diye ağzı sulananlar boş yere heveslenmesinler! Gidecekseniz ve biz ilk seçimde iktidar olduğumuzla STK’ların, sendikaların , derneklerin  , herkesin  yeniden özgürce fikirlerini beyan edebilecekleri bir ülkeyi yaratacağız!
                                                                      Dr. Selim Panç
                                                             CHP Bandırma İlçe Başkanı



Anahtar Kelimeler: "BAROLAR TMMOB Yetmedi Derneklere Geldi!"
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli