Bartholomeos huzur ve barış diledi.

Bartholomeos huzur ve barış diledi.

Fener-Rum Patriği Bartholomeos: ?Tüm dünyanın huzur ve barışa ihtiyacı var?

Erdek sınırları içindeki ?Kirazlı Manastırı?nda yapılan ayine Yunanistan´ın Yeni Artake (Yeni Erdek) kentinden gelen 150 kişilik grup da katıldı. Fener-Rum Patriği Bartholomeos´un yönettiği ayin üç saate yakın sürdü. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın da izlediği ayinden sonra bir konuşma yapan Bartholomeos, ayinin yapılmasına izin veren Bakanlıklara ve Balıkesir Valiliğine teşekkür etti. Ayin için kendilerine her çeşit kolaylığı sağlayan Erdek Belediye Başkanı Sarı´ya da teşekkür eden Bartholomeos, şunları söyledi:

?1920´lerde, mübadeleden sonra bu topraklardan kendi iradeleri dışında göç ettirilenlerin Yunanistan´dan bugün buraya gelen çocukları ve torunları da bizlerle birlikte bulunuyor. Onlar da çok mutlu. Buradan ayrıldıklarında, ülkelerinde, geleneksel Türk konukseverliğini ve inanç özgürlüğünü anlatacaklar. Bir asır önce burada yaşanan sürgünlerin aynısı bugün, dünya coğrafyasında yine gözlerimizin önünde tekrarlanıyor. İnsanlar, ellerindeki son parayla denizleri aşarak, ülkelere gitmeye ve umut aramaya çalışıyorlar. Burada bir asır önce evlerini, kutsal emanetlerini ve aşklarını bırakarak, kendi iradeleri dışında göç ettirilen insanlar gibi yine coğrafyamızda acılar yaşanıyor. Artık geleceğe birlikte yürümeliyiz. Bugün, barışa, birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız var. Ortadoğu, tüm dünya kaynıyor. Huzur, karşılıklı sevgi ve saygıyı mutlaka yaşatmak zorundayız. Bugün, burada barış, birlik ve beraberlik için de dua ettik.?

Ayinin ardından, Yunanistan´dan gelen konuklardan oluşan bir koro, org eşliğinde şarkılarını seslendirdi.  Önder BALIKÇI

/resimler/2015-8/24/1708341770431.jpg/resimler/2015-8/24/1713433026387.jpg



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli