Başarısız Tele-Soygun

Başarısız Tele-Soygun

Kuyumcunun dikkati, Ülkü Sert´in birikimi kurtardı.

 

Erdek´te önceki hafta meydana gelen 50 bin liralık Tele-Soygun´dan sonra dün meydana gelen yeni soygun senaryosu başarısızlıkla sonuçlandı.

/resimler/2015-9/21/1223561542048.jpg

Olay Erdek´te Adnan Menderes caddesinde faaliyet gösteren Ata Kuyumculuk´un dikkati sayesinde başarısızlıkla sonuçlandı.

Erdek´te soğuk demir ve kaynakçılık işi ile faaliyet gösteren Ülkü Sert(75) telle-soyguncuların aramasına yanıt verince tuzağa düştü.

Telefonun diğer ucundaki tok ses "Emniyet müdürlüğünden arıyoruz, PKK banka hesaplarınızı ele geçirmiş, az sonra sizi Cumhuriyet savcısı arayacak talimatına riayet edin!."

Az sonra gelen sözde savcı telefonunda ise "Ülkü bey iyi günler sizi Emniyetten bilgilendirdiler sanıyorum... Olayı çözümlemek için az sonra size verilecek banka hesap numarasına paranızı yatırın, PKK bu parayı çekerken yapılacak operasyonla zanlıları ele geçireceğiz... Daha sonra savcılık size paranızı iade edecek!.."

"Olayın faillerin yakalamak için bu uygulamayı yapmak durumundayız!.."

"Size hesap numarası bildirilecek telefonu kapatmadan uygulamaya riayet ediniz!..."

Erdek´li Ülkü Sert, talimat üzerine hareket ederken istenilen mevcut para miktarını temin için evindeki zihniyetlerini bozdurmak için gittiği Ata Kuyumculuk durumdan şüphelenen kuyumcu konuyu polis´e bildirdi.

Erdek Emniyet müdürlüğüne bağlı sivil ekipler Ata kuyumculukta duruma müdahale ederek, karşı telefon üzerindeki tahkikatı yoğunlaştırarak tele-soygun zanlıların yakalanması için soruşturmayı derinleştirdiler.

Kendisine tele-tuzak kurulduğunu polislerden öğrenen Ülkü Sert bir süre şaşkınlığını gizleyemedi.

Ardından dikkatli kuyumcu ve polislere teşekkür eden Ülkü Sert anlayamadığı bir senaryo sonucu tüm birikimini kaybetmeye ramak kala parasını kurtarmış olmanın sevincini yaşadı. 

/resimler/2015-9/21/1224163729403.jpg



Anahtar Kelimeler: Başarısız Tele Soygun
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli