Başbakanın Mitingine tur bindirdi...

Başbakanın Mitingine tur bindirdi...

Eline fenerini alan, Bayrağını kapan koştu. Bandırma Bandırma olalı böyle coşku görmedi.





Bandırma Cumhuriyet tarihinde katılım anlamında, inadına yapılan toplumsal eylemlerden birisine daha sahne oldu.

Kent Konseyi Gençlik meclisi tarafından düzenlenen 19 Mayıs Atatürk`ü anma, Gençlik ve spor Bayramı dolayısı ile düzenlenen fener alayı, geçildiği güzergahlarda yollara sığmadı.noktalanan

Akşam saat 20.oo de Miğros önünden başlayıp Cumhuriyet alananda muhteşem yürüyüş katılım anlamında da, görsellikte te metrapol kentleri aratmadı.

Son derece intizamlı bir yürüyüş parkuru ile bir birine yaygı gösteren farklı görüş sahibi kimselerin Miğros önünde hoşgörü çerçevesinde gerçekleşen toplanma saatler 20.oo yi gösterdiğinde adeta bir sel gibi çarşıya aktı.

Ordu caddesindeki güzergahın öncülüğünü Bandırma Volkswagen Clup üstlendi. Son derece güzel bir bayraklama ile güzergah`ta mihmandarlık yapan Volkswagen`ler CD lerinde çaldıkları 10 yıl marşı ile konsepte tam anlamı ile adapte oldular.


Bisiklet safaricileri, ADD, Engelliler, Ülkücü gençlik, MHP parti, CHP, Genel İş, Petrol İş, Bandırma Belediye Bandosu, Bandırmaspor taraftarları, Kronikler, BJK, FB, GS liler, 911 arama kurtarma,...

Kimler yoktu ?

Kendilerini kent ekonomisinin hamisi sayan hiç bir kurum yoktu. Kent yaşamında vazgeçilmez kılan, konum ve pozüsyonları itibarı ile esnaf odaları, Oda ve Borsalar bulundukları pozüsyon itibarı ile görüntü vermekten kaçındılar.

Ancak bu kurumların çalışanları yani emekçileri Atalarına olan saygılarında kusur etmediler.

Başbakan`ın mitingine tur bindirdi...

Belki öylesine bir organizasyon sözkonusu değildi, sıradan anonslarla `` Al Bayrağını gel!...`` deyimi ile yapılan ortak anons`a kulak veren memleket sevdalıları olması gereken yerde hiçbir engelden gocunmadan kimlik ve kişiliklerini ortaya koyarak koçlar gibi yürüdüler.

Ayrı görüş ve düşünceye sahip yüzlerce insan aynı amaç için omuz omuza slogan attığı, And içti vakit geldiğinde ise Cumhuriyet alanından sessizce ayrıldı o mahşeri kalabalık.

En çok çöpçüler sevindi!...

Bandırmalıların Cumhuriyet alanında gerçekleşen etkinliklerde Çekirdek çıtlatma sevdasını bilen çöpçüler, alanın terkedilmesi anında büyük bir operasyonla temizlik hareketine geçtiler.

Ancak korktukları olmadı. Her konserden sonra arabalar dolusu çöp atmayı alışkanlık haline getiren çöpçüler 19 Mayıs Ata`yı anma, gençlik ve spor Bayramı akşamı düznenlenen Fener alayı ve meydan toplantısında tek bir çekirdek kabuğuna rastlanmadı.

Foto albüm için: https://plus.google.com/u/0/110748519240805353066/posts








Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı