BAŞBAKAN`IN SAĞLIK REFORMU EDREMİT`E UĞRAMADI

BAŞBAKAN`IN SAĞLIK REFORMU EDREMİT`E UĞRAMADI

sağlık reformu doğru idarecilerin olduğu bölgelerde başarılı bir şekilde uygulanırken Edremit körfezinde ise başarısızlıkla sonuçlandı.





Hasan AKAR                                                                                               EDREMİT



BAŞBAKAN`IN SAĞLIK REFORMU EDREMİT`E UĞRAMADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın göreve geldikten sonra ülke genelinde başlattığı sağlık reformu doğru idarecilerin olduğu bölgelerde başarılı bir şekilde uygulanırken Edremit körfezinde ise başarısızlıkla sonuçlandı.
Sonuçlandı diyorum çünkü Edremit Devlet Hastanesi ile ilgili şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor her gün basında yeni bir skandal ortaya çıkıyor peki İlçe Sağlık Grup Başkanlığı İl sağlık Müdürlüğü bu şikayetleri basında çıkan haberleri takip etmiyor mu ? Bölge Milletvekilleri Sağlık Bakanlığı nerede? Hani nerede sosyal Devlet anlayışı ? Henüz daha DSP İlçe Başkanı Mehmet Görk`ün oğlunun vefatındaki hastane eksikliği akıllarda silinmeden şimdi bir yeni ise gazeteci Mustafa Mersin`in çocuğunun vefatında yaşandı arkadaşımız maddi durumu olmadığı için eşini başka hastaneye götürmek için ambulans talep ediyor olumsuz cevap alıyor Başhekimde bizim ambulans verme yetkimizde yok, mecburiyetimizde yok diyor o zaman birileri doğruları söylemiyor. Sayın Başbakanımız her plartformda benim Ülkemde her vatandaşım değerli, biz sağlıkta çığır açtık, hastaneler ücretsiz helikopter ambulanslarımız tüm bölgelerde halkımızın hizmetinde sözleri yerelde uygulanmadığı bu son olayda ortaya çıkmakta kimse vazgeçilmez değildir. Güzel bir söz vardır tabiat boşluk kaldırmaz, Başhekim sanırım kendini vazgeçilmez sanıyor ben o hastanede çok Başhekim gördüm mühim olan Edremit Devlet Hastanesinin olaylar sorunlar ile  değil doğru işler ile gündeme gelmeli. Şuan konu yargıya intikal ettiği için çok fazla birşey yazamıyorum İl Sağlık Müdürlüğünün açmış olduğu soruşturmadan beklentimde yok ancak Edremit Cumhuriyet Savcılığının açmış olduğu soruşturma çok önemli bu konuda eksiği olan var ise gerekli cezayı alacaktır burada siyasetçilere çok önemli görevler düşüyor başarısız bürokratların arkasında durmamaları gerekir. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Edip Uğur yine Körfez Bölge Milletvekillerimiz Ali Aydınlıoğlu, Ahmet Duran Bulut ve Nedret Akova basında çıkan bu tür olayları takip edip sonuca varmalılar.
Ben Havran Devlet Hastanesi ile ilgili yaklaşık iki yıl önce Havran Devlet Hastanesi Başhekimi Cem Ertan Aydın ile ilgili haberler yaptığımda dönemin iktidar Partisi İlçe Başkanı ve belediye Başkanı benim yanımda değilde Başhekim arkasında durmuştu ben halkın hastane ile ilgili sorunlarını gündeme getirdim yani sağolsun o siyasetçilerimiz halkın ynaında olmak yerine bürokratın yanında durmayı tercih ettiler.daha sonrada yanlış yaptıklarını ifade ettiler.Yıl 1993 Ulusal basında okuduğum haber hafızamdan silinmedi Alman uyruklu bir kişi Alanya civarında Trafik kazası geçiriyor yaralı olarak hastaneye kaldırılıyor elçilik kanalı ile o kişiye Alman hükümeti özel helikopter gönderiyor, tedavisine Almanya`da devam ediliyor, Yıl 2012 yer Edremit vatandaş ambulans istiyor gideceği İzmir mesafe 3 saat.Hastane ambulans vermiyor vatandaşı çaresiz bırakıyor alın size çağdaş ileri demokrasi anlaşı ve büyüme trendinde olan bir Türkiye. Sayın Başbakan bu olayı duysa hala daha sağlıkta reform yaptık sözünü söyleyebilecek mi ? Ben Edremit Devlet Hastanesini bölge Hastanesi olarak görmüyorum çünkü Bölgeye hitap etmiyor. Eski Milletvekilimiz İsmail Özgün`e söylediğim cümleyi burada tekrar ediyorum Edremit Devlet Hastanesi Aaraştırma Hastanesi olsun en azında bir işlev kazanır Bu Ülkede hala daha çocuklarını kamuya ait hizmet araçları ile okula götürüp getiren idareciler var Devlet malı deniz yemeyen keriz misali bu tür bürokratlardan arındığımız gün Türkiye büyüme trendine girer. Mustafa Mersin kardeşime baş sağlığı diliyorum bir başka yazımda buluşana denk Depremsiz Afetsiz günlere yüreğimle sevgili dostlar.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı