BAŞBUĞ'un KONUTUYDU!...

BAŞBUĞ

MHP'nin kurucu lideri Başbuğ Alpaslan Türkeş'in Levent caddesindeki 53 numaralı konutu, oturulmadan METRUK oldu.

MHP'nin kurucu lideri Başbuğ Alpaslan Türkeş'in Levent caddesindeki 53 numaralı konutu, oturulmadan METRUK oldu.

Başbuğ Alpaslan Türkeş son olarak MHP genel kurulu için geldiği Bandırma'da inşaat durumunda ziyaret edip, burada anılarını tazelemek istediği 53 numaralı konut mirasçıların takipsizliği sonucu METRUK evler girdabındaki yerini aldı.

Kapıları-Çerçeveleri sökülen içinde alkol ve uyuşturucu alemlerinin yapıldığı Başbuğ'un 53 numaralı konutu, çevreye verdiği olumsuzluk nedeni ile komşular tarafından para toplanıp, içerine girilmesini önleyecek demir parmaklıklar yapılmasın rağmen, konuta giriş çıkışlar engellenemedi.

Levent Caddesi 53 Numaralı Başbuğ konutuna komşu olan 51 ve 55 numaralı apartmanlar sokak hayvanları, fareler, alkol muhabbetleri, kırılan şişeler, atılan nara ve küfürlerin esiri olduklarını başta Bandırma Belediyesi olmak üzere defaatle yapılan şikayetlerden hiçbir sonuç alınmadığını, Konutun giriş çıkışlarının ihata altına alınması için Belediye'nin himmetini beklediklerini söylediler.

27 Mayıs İhtilali sonrası yaşadığı esaret yıllarının ardından geçici konaklama ikameti olarak seçtiği Bandırma'da TEKEL YAPRAK TÜTÜN İŞLETMELERİNDE GÖREVLİ kız kardeşinin yanında kalan Başbuğ, zaman zaman gazetecilerle paylaştığı anılarından, arka livatya'nın arka bahçelerindeki ağaçların meyvelerinden bahsedip, köpüren körfezin üzerinde, doruklarına bulutların çarptığı Kapıdağ'ın izlemenin özlemi içinde olduğunu söylemişti.

Yaşamında önemli kesitlerin bulunduğu Bandırma anılarını yeniden yaşamak noktasında eski kengir evi yıkarak yerine büyük aileyi toplayacak bir konut yapma isteği, Dönemin MHP ilçe Başkanı Mimar Şükrü Berber tarafından buyruk olarak alınmış ve inşaat'a başlanmıştı.

Bandırma Hacıyusuf Mahallesi, Levent Caddesi 53 numaradaki konut tamamlanmasına rağmen, 4 Nisan 1997'de hayata gözlerini yuman Başbuğ'a görmek nasip olmadı.



Anahtar Kelimeler: BAŞBUĞ' KONUTUYDU!...
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı