Başhekim Karpuz, görevine başladı

Başhekim Karpuz, görevine başladı

Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Ethem Karpuz: ?Amacımız sağlık hizmetlerimizdeki kaliteyi artırmaktır?

Bandırma Devlet Hastanesi´nin yeni başhekimi H. Ethem Karpuz, görevine başladı.

1954 yılında, Edincik´te doğan göğüs hastalıkları uzmanı Karpuz, hastane ile ilgili düşüncelerini ve gündeme gelecek yeni hizmetleri anlattı.

30 yıldır Bandırma´da görev yaptığını ve daha önce de SSK Hastanesi ve Bandırma Devlet Hastanesi´nde başhekimlik görevini üstlendiğini belirten Karpuz, ?Hastanemiz, Bandırma, Erdek, Gönen, Manyas, adalar başta olmak üzere Güney Marmara bölgesinin merkezi durumunda. Bu nedenle de büyük bir yoğunluk yaşanıyor? dedi.

14 milyon liralık bir harcamayla yaptıkları ek binayı yaklaşık 1-1,5 ay sonra hizmete alacaklarını açıklayan Karpuz, şunları söyledi:

?Bu bina hizmete girdikten sonra üçüncü basamak yoğun bakım ünitesini başlatacağız. Ayrıca binada anjiyo, stent takımı ve by-pass ameliyatları da yapılacaktır. Böylece hastanemizdeki sağlık hizmetleri 3 misli büyüyecektir.?

/resimler/2019-1/18/1724563146108.jpg

Hastanenin acil servisinde büyük yoğunluk yaşandığına işaret eden başhekim Karpuz, ?Vatandaşlarımızdan ricam, acil servise sadece acil olarak sağlık hizmeti alması gerekenler gelsin? dedi.

/resimler/2019-1/18/1728156587469.jpg

Hastanenin doktor sayısında genelde bir sıkıntı olmadığına dikkati çeken Karpuz, şu bilgiyi verdi:

Sadece çocuk hastalıkları ve nöroloji branşlarında takviyeye ihtiyacımız var. Çocuk hastalıklarında bir, nörolojide iki uzman doktora ihtiyaç duyuyoruz. Durumu sayın bakanımıza ilettim. En kısa sürede bu branşlara da atama yapılacağını tahmin ediyorum.?

Başhekim yardımcıları ve diğer yöneticilerin yerlerinin değiştirilmesi konusunun öncelikleri arasında yer almadığını vurgulayan Karpuz, ?Öncelikli amacımız hizmeti ve kaliteyi artırmaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız da sağlık hizmetlerine büyük önem ve destek veriyor? diye konuştu.

Başhekim Ethem Karpuz, önümüzdeki dönemde Bandırma´ya, 250 dönümlük bir alanda yeni bir hastanenin gerekli olduğunu sözlerine ekledi.  Önder BALIKÇI

/resimler/2019-1/18/1711526568753.jpg



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli