Basın Çevre´ye mercek tuttu.

Basın Çevre´ye mercek tuttu.

MEDYA DİLİNİN ÇEVRE SORUNLARINA ETKİLERİ MASAYA YATIRILDI.

 

27. Uluslararası Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivalimiz kapsamında "Medya Diliyle Çevre Paneli? düzenlendi.
Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin katkılarıyla Bandırma Belediyesi Nikah Salonunda düzenlenen panele Bandırmalı Gazeteci Önder Balıkçı yönetiminde TGC Başkanı Turgay Olcayto, TGC Genel Sekreter Yardımcısı Niyazi Dalyancı, Evrensel Gazetesi İzmir Muhabiri Özer Akdemir katılarak medyanın hiçbir etki altında kalmadan çevre sorunlarına halkı bilinçlendirme bakış açıları tartışıldı.

/resimler/2016-5/28/1807463056343.jpg
Panelin yöneticiliğini yapan Gazeteci Önder Balıkçı Türkiye´nin çevre konulu tek festivali olan Bandırma Kuşcenneti Kültür Ve Turizm Festivalin´de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
TGC Genel Sekreter Yardımcısı Niyazi Dalyancı´nın Türkiye´nin çevre odaklı tek festivali olan Bandırma´da bulunmaktan onur duyduğunu belirterek çevre sorunlarının medya dışında politik etkilerin olduğunu söyledi. ?Politik olarak İnsanlığı yöneten politikacıların kapitalizmin önüne geçemediği takdirde Dünya´yı iyi bir gelecek beklemiyor´ dedi.

/resimler/2016-5/28/1808175713247.jpg
Niyazi Dalyancı´nın konuşmasının ardından Evrensel Gazetesi İzmir Muhabiri Özer Akdemir kuşatılan çevre ve gazetecilik ile ilgili sunumu panele katılan izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü.
Türkiye´de  çevre sorunlarının büyük ölçüde artış gösterdiğini belirten Akdemir ?Yaşamın savunulduğu yerde gazeteci tarafsız olamaz. Doğanın sömürüldüğü, doğanın talan edildiği bir konuda gazeteci tarafsız olamaz. Halka çevre mücadelesini aktarmak zorundayız.´ dedi. Balıkesir-Çanakkale civarında yapılacak 17 termik santralin Güney Marmara´da çevre katliamına yol açacağını ve kanser oranlarında artışlar ortaya çıkacağının altını çizdi.

/resimler/2016-5/28/1808485401399.jpg
TGC Başkanı Turgay Olcayto ´Türkiye´de basın özgürlüğü hiç olmadı.´ diyerek Bandırma da geçmişten günümüze yapılan sanayileşme kuruluşlarının çevreye olan etkilerinin yanı sıra Türkiye´de genel olarak çevre konularının basına yansıyan durumunu ele aldı.
Belediye Başkanı Dursun Mirza 27.Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür Ve Turizm Festivali kapsamında çevre duyarlılığına katkı sağlayan panelistlerimize ayrı ayrı katılımları için teşekkür etti. Çevreye duyarlı bir yönetim anlayışına sahip olduğunu ve çevreye zarar verecek her türlü sanayileşmeye karşı mücadele verdiklerini belirten, Belediye Başkanı Dursun Mirza günün anısına tüm konuşmacılarımıza plaketlerini duayen gazeteci Ahmet Pesen ile birlikte takdim etti.

/resimler/2016-5/28/1809144308053.jpg


Anahtar Kelimeler: Basın Çevre mercek tuttu
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli