Basın dünyası Bandırma`da buluştu

Basın dünyası Bandırma`da buluştu

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti`nin, Konrad Adenauer Stiftung ile ortaklaşa düzenlediği Yerel Medya Semineri, Bandırma`da düzenlendi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti`nin (TGC), Konrad Adenauer Stiftung ile ortaklaşa düzenlediği 67. Yerel Medya Semineri, bugün Bandırma`da yapıldı.

Manisa, BilecikBalıkesirÇanakkaleKütahyaBursa ile çevre il ve ilçelerden çok sayıda gazetecinin katıldığı seminer, 4 başlık altında düzenlendi.

"A`dan Z`ye Haber Yazımı" konulu ilk oturumunda TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, "Gazetecilik etik ilkeleri", TGC Genel Sekreter Yardımcısı ve Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Niyazi Dalyancı "Haber yazım tekniği", TGC Bizim Gazete Yazarı Kerim Evren "Dil Yanlışları" konularında bilgi aktarıldı.

"Medya Okuryazarlığı" konulu ikinci oturumda, Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu, "Medya Okur Yazarlığı", TGC Yönetim Kurulu Üyesi ve CNN Türk muhabiri Göksel Göksu, "Kadın ve Medya", TGC Hukuk Danışmanı Gökhan Küçük, "Haber ve Hukuk" başlıklı konuları ele alacaklar. "Gazete İçeriğinden Tasarıma" adlı 3. oturumda Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Sefer Levent, "Ekonomi Gazeteciliği",  AIPS Başkan Yardımcısı - TMOK Medya Direktörü Esat Yılmazer "Spor Haberciliği", TGC Yönetim Kurulu Üyesi Karikatürist Kamil Masaracı, "Gazete ve Karikatür"  konuları hakkındaki bilgilerini paylaştı.

Seminerin son oturumunda ise gazeteci Tümer Argın, "Gazete Tasarımı" başlıklı sunumu ile seminer tamamlandı.

 

 



  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli