Basın Hizmet Ödülleri belli oldu

Basın Hizmet Ödülleri belli oldu

Ödüle değer bulunan gazeteciler arasında Turgay Olcayto da var







Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin(TGC) önceki başkanlarından Burhan Felek, 4 Kasım 2012 Pazar günü, saat 11.00'de, Karacaahmet'teki mezarı başında anılacak. TGC'nin, Burhan Felek adına düzenlediği Basın Hizmet Ödülleri ise 5 Kasım 2012 Pazartesi günü, saat 18.00'de, törenle sahiplerine verilecek.

Ödüller, TGC Başkanı Orhan Erinç'in başkan, TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş'in yazman olduğu, Ara Güler, Nail Güreli, Nurhan Aydın, Şükran Soner, Vahap Munyar, Sevim Ertemur ve İhsan Yılmaz'dan oluşan seçici kurul kararıyla belirlendi.

Oylama sonunda, özel yönetmeliğe göre, 70 yaşından gün alıp, meslekte 50 yılını tamamlayan ve gazeteciliği sürdüren Tümer Argın, Gürbüz Azak, Ahmet Oktay Börtecene, Nadir Güneri Civaoğlu, Ayhan Dinç, Üstün İnanç, Alaattin Koçak, Turgay Olcayto, Gürol Sözen, Ulvi Yanardağ ve Vedat Zeydanlı, Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü'ne değer görüldü.




Ödüllerin tarihçesi

Şeyhül Muharririn” ününü taşıyıp, 70 yıldan fazla süre aktif gazetecilik yapan Burhan Felek'in anısına bu ödül, 1983 yılında oluşturuldu. Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri için 70 yaşından gün alan adayların, 50 yılı aşkın süreyle basına hizmet vermiş ve bu hizmetlerini sürdürüyor olmaları koşulu aranıyor.



Burhan Felek kimdir?

Burhan Felek, 1889 yılında İstanbul'da doğdu ve Hukuk Mektebi'ni bitirdi. Mesleğe, Ahmet Rasim'in Donanma Dergisi'nde başladı. Tasvir-i Efkâr Gazetesi'nde spor ve foto muhabiri olarak çalıştı. Vatan, Millet, Yeni Ses, Tan, Cumhuriyet ve Milliyet gazetelerinde yazarlık yaptı.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı