Basın İlan Kurumundan Manisa Belediye başkanı ve TSO ziyareti

Basın İlan Kurumundan Manisa Belediye başkanı ve TSO ziyareti

Basın İlan Kurumu müdürü Kenan Tokgöz yerel medyanın güçlenmesi için yaşanan çeşitli sıkıntıların çözümüne çalıştıklarını belirtti.




Basın İlan Kurumu(BİK) Manisa Şube Müdürü Kenan Tokgöz, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Koşmaz'ı makamında ziyaret etti. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet İgan'ın da yer aldığı ziyarette, Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Kenan Tokgöz Basın İlan Kurumu'nun kuruluş amacı ve Manisa'da göreve geldikten bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Basın İlan Kurumu'nun özellikle yerel medya güçlenmesi, aynı zamanda yaşanan çeşitli sıkıntıların çözümü için çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Tokgöz, Manisa'da göreve başladığımız günden itibaren yaptığımız çalışmalar ile gerek resmi kurumların, gerekse yerel medyanın birçok yükünü üzerlerinden aldık. Özellikle resmi kurumlarımız verecekleri ilanları tek tek gazeteler ile görüşmek yerine kurumuz ile temasa geçerek daha hızlı bir şekilde gazetelerde yer aldırma şansını buldular. Ve muhasebe açısından yaşanan birden fazla evrak takibi de ortadan kalkmış durumda. Odalarımız da dahil olmak üzere verecekleri ilanı tek bir fatura keserek, tek hesaba havale yaparak ödeme kolaylığı buldular. Kurum olarak aldığımız ilanları yanı sıra da, yerel basında yaptığımız denetlemelerle Manisa'da yayın yapan gazetelerin kalitesinde bir artış sağladığımızı düşünüyorum. Tabi kurumlarla olan ilişkilerimiz de bizlere ayrı bir güç veriyor. Göreve geldiğim günden itibaren Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ile sürekli işbirliği içinde çalıştık. Bu çalışmalarımız da artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Zaten odamızdan basına verdiği önemi yaptığı organizasyonlar ile takip ediyor ve teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Koşmaz, Kurumlar arasındaki ilişkiler bizler için büyük önem taşıyor. Bu ziyaretten, Manisa'da Basın İlan Kurumu'nun müdürlüğünün bulunmasının basınımız için de avantaj olduğunu anlıyoruz. Bizler kurum olarak her zaman gerek yerel ve gerekse ulusal basınımız ile uyumlu çalışmalar içindeyiz. Basın mensuplarımız arasında rekabet sağlaması amacıyla da yapmış olduğumuz HARF Basın Yarışmasını da geleneksel hale getirmiş bulunuyoruz. Basınımızdaki kalitenin artması bizler içinde büyük bir kazanç olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.


Başkan Ergün BİK Müdürü'nü Ağırladı

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Basın İlan Kurumu Manisa Şube Müdürü Kenan Tokgöz'ü makamında ağırladı. Tokgöz, Manisa Belediyesi'nin yazılı basına ihale ilanı verme noktasında İl Özel İdare ile yarışır halde olduğunu söyleyerek, yerel basına verdiği destekten dolayı Başkan Ergün'e teşekkür etti.



Basın İlan Kurumu Manisa Kenan Tokgöz, Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e nezaket ziyaretinde bulundu. Basın İlan Kurumu'nun (BİK) Manisa'da açılmasından bu yana yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Tokgöz, ihale ilanları noktasında Manisa Belediyesi'nin en üst sıralarda yer aldığını belirtti. Tokgöz şöyle konuştu, Bilindiği üzere Basın İlan Kurumu olarak resmi ilanların yazılı basında yayınlanmasındaki trafiği denetliyoruz. Bizim en büyük kaynağımız ise belediyemizdir. Siz ne kadar çok icraat yaparsanız bizler de bunların ilan boyutuna destek vermekten kıvanç duyuyoruz. Manisa Belediyesi, yazılı basına ilan verme noktasında İl Özel İdaresi ile başa baş gitmektedir. Her iki kurum da bizim jokerimiz konumundadır. Sizlere bu anlamda teşekkür etmemiz gerekir. Yazılı basının ayakta kalmasından da memnunuz. Yazılı basınımız yayıncılık noktasında kamu sorumluluğu içerisinde Manisa'ya hizmet vermeye çalışıyor. Asıl önemli nokta da Manisa halkının sorunlarına sahip çıkmaları, halkla aramıza köprü oluşturmaları. Manisa'daki basın belli bir kaliteyi yakalamış durumda ama arzumuz seviyeyi biraz saha yükseltmek. Anadolu'nun bazı illeri ile karşılaştırdığımızda kentimizdeki yazılı basın elbette çok daha iyi bir noktada. Ama bir Bursa, Konya örneğine baktığımızda arada fark var.”

Erzurum Örneğinde Umutsuz Değilim

Manisa'da 10 adet yazılı basın olduğunu belirten Tokgöz, bu sayının Manisa için yeterli olduğunu söyledi. Önemli noktanın kalitenin artması olduğunu kaydeden Tokgöz, Bizler basında çalışan personel sayısının artmasını, daha da profesyonelleşmesi ve teknik donanımın arttırılmasını arzu ediyoruz. Mesela Erzurum'da 16 gazete sahibi bir araya geldi ve 4 gazete üzerinde anlaştılar. Yayın hayatına 4 gazete şeklinde devam etmeye başladılar. Bu da kaliteyi arttırdı. Bizim bu konuda Manisa yazılı basınına zorlayıcılığımız yok. Arzu ederlerse Erzurum örneği göz önüne alınabilir. Ben bu konuda umutsuz değilim” dedi.



Yazılı Basın Daha Fazla Desteklenmeli

Belediye Başkanı Cengiz Ergün de yazılı basının sıkıntılarını bildiklerini,  sık sık basın mensupları ve medya sahipleri ile bir araya geldiklerini belirtti. Basın İlan Kurumu'nun yazılı basını kontrol noktasında dengeyi sağlaması açısından önemsediklerini söyleyen Başkan Ergün, En fazla ihale işini belediyemizin yaptığı konusuna katılıyorum. Özelikle Şubat ayı ihale anlamında yoğun geçti. Hala da ihalelerimiz de devam ediyor. Biz de bu şekilde yazlı basına destek veriyoruz. Elbette basında çalışmak zordur. Yazılı basının sabit giderleri olan belli bir kadrolaşmayı bünyelerinde bulundurma zorunlulukları var. Şuanda yazılı basına verilen desteğin yeterli olduğu kanısında değilim. Umarım ileride çok daha iyi noktaya gelirler” diye konuştu.









Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı